Nyheter

- Det blir kake etter målpassering

Paul Håvard Østby

- Det blir kake etter målpassering

Mange kjenner Paul Håvard Østby som komiker og tekstforfatter. Siden 2007 har han sammen med kompis Gustav Nilsen skrevet og spilt “Urbane Totninger” som hver sommer drar tusenvis av publikummere til Kapp på Toten. Østby er imidlertid også en habil birkebeiner.

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: Privat

I år går Østby Birkebeinerrennet for 10. gang. - I løpet av årene har det gått litt opp og ned. Jeg tipper jeg har vært fornøyd sånn cirka halvpartene av gangene, forteller han.  

-Hvilke forventninger har du til årets Birkebeinerrenn? 

- Resultatmessig er jeg kjempespent på om jeg klarer merket. Jeg tror jeg er sånn cirka rundt merkekravet i år. Målet er derfor å klare merket og greier jeg det er jeg kjempefornøyd. Uansett skal jeg nyte turen over fjellet, sier sprekingen som også er stå-opp komiker. 

Likevel innrømmer han at det ikke alltid er like gøy på vei over fjellet fra Rena til Lillehammer, men at tankene raskt endres.  -Når jeg går fra Midtfjellet tenker jeg ofte at “dette blir nok siste gang jeg går Birken”, men når jeg står i mål så tenker jeg plutselig “Det blir moro å gå Birken igjen neste år.” 

- Hvor godt forberedt er du egentlig til årets renn? 

- Grunntreninga er nok litt dårlig. Jeg hatt mange show i Oslo i år, så det har vært vanskelig å trene mye. De siste 5-6 ukene har jeg likevel gått ganske mye på ski. Det har blitt en del litt lange og harde turer. Ordentlig skiløpere ofte kaller treningen min for “lapskaustrening”, ler komikeren, som også har fått hjelp fra Team Kaffebryggeriet med Vetle Thyli i spissen. 

-Jeg tapte et veddemål, så sist jeg gikk så måtte jeg stake over, da fikk jeg mye råd og tips og jeg fikk låne ski fra Vetle. Ellers er det mest heiing og coaching, men jeg skal også være med å overnatte sammen med dem på Rena, og jeg håper jeg får litt hjelp med gode ski, forteller Østby, som også ble nominert til komiprisen i 2004 og 2017. 

Sammen med komikerkollega Nilsi, som også er en del av Team Kaffebryggeriet, bidrar Paul Håvard med litt ekstra god stemning i laget. - Jeg håper iallfall det, sier han – og påpeker samtidig at han er litt skuffet over Nilsi. - Han har jo blitt veldig god på ski, så det er litt skuffende at han har blitt mer skiløper enn komiker, hvert fall når det er skisamling, spøker Østby, som tror god stemning i laget kan skape lagfølelse, men også gjøre sitt til at laget får mer oppmerksomhet.  

Jobben som komiker er ofte veldig morsom, men å gå på ski er kneppet artigere, mener moromannen fra Eina. - Begge deler er jo morsomt, men jeg føler meg mer som en livsnyter når jeg går på ski, og det å stå på scenen er jobben min. Da er du så konsentrert så det er en litt annen greie. Du får latter og applaus så det er det veldig deilig det å. Alt i alt er det ganske likt, men jeg holder en liten knapp på ski. 

- Vi har hørt at du liker kake. Blir det kake etter målpassering? 

-Det blir garantert, og det er mye av grunnen til at jeg liker å gå på ski, at jeg er såpass glad i kaker, så hvis jeg ikke hadde gått mye på ski hadde jeg blitt veldig tjukk. Så derfor er det en fin kombinasjon å spise mye kaker og gå mye på ski. Da går det opp i opp, spøker komiker Østby.  

Lykke til, Paul Håvard og hold humøret oppe hele veien :) 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen