Nyheter

-Det er snakk om å delta og fullføre med et smil om munnen

Kenneth Flesjå
Kenneth Flesjå skal delta på årets UltraBirk. -Det er noe jeg har lyst til å være med på og jeg gleder meg veldig til å være med.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Flesjå, som er ektemannen til dronningen av terrengsykkel Gunn-Rita Dahle Flesjå, har ingen spesielle ambisjoner: - Det er bare det å delta. Jeg har en kamerat som heter Cato Wallin som jeg skal sykle litt med, så jeg håper og tror at vi får en flott tur, der vi også får treffe mange kjekke folk, og rett og slett bare får en fin terrengtur over fjellet. Jeg gleder meg veldigmen tar det litt på sparket. Oppe på fjellet er det i tillegg flott natur, så jeg gleder meg veldig til å sykle. 

Utfordringer blir det likevel nok av, og den lange løypa er en av dem: - Distansen kan jo bli litt utfordrende. Jeg trener en del, men det blir alltid tungt når du etter hvert blir sliten. Likevel er det ikke noe jeg gruer meg til. 

Hvordan har du lagt opp treninga frem mot UltraBirken 

-Det er ikke noe særlig spesifikt, men nå sykla jeg en tur i går. Jeg sykla også litt forrige uke. Det er ikke noe fokus på å vinne, det er snakk om å delta og fullføre med en smil om munnen, forteller Kenneth Flesjå, som kaller seg selv for en teknisk rytter. - Det er vel nedover med tyngdekraften jeg er best, smiler han. 

-Hva er det beste med Birken? 

-Birken er en folkefest og det har det vel egentlig alltid vært, så det beste er vel kanskje at du treffer mange likesinnede. Birken har nok betydd veldig mye mer enn det folk tror. Arrangementet har vært et lokomotiv når det gjelder turritt. De var først og de har vært veldig store og hvis du tenker på hvor mange ryttere som har deltatt i løpet av rittets historie, så har det nok betydd veldig mye for folkehelsa og sykkelsporten, avslutter Kenneth Flesjå. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen