Nyheter

Drømt om Birken i 20 år

Danske går Birken 19.mars

Tekst og Foto: Birken

Danske Michael Andersen (50) bor denne uka på Rena - han forbereder seg til årets store mål. Han har drømt om Birkebeinerrennet i over 20 år og endelig skal drømmen gå i oppfyllelse.

 "Jeg har hørt så mye om Birken hjemme i Danmark og har alltid hatt en drøm om å gå Birken. Endelig er tiden inne, nå er barna blitt store og jeg har satt meg Birken som treningsmål. Jeg har gått veldig lite på langrennski, kanskje bare 15 dager totalt i hele mitt liv. Jeg trener yoga og fitness hjemme i Danmark så formen er ganske grei - selv om jeg vet at det å gå Birken er helt noe annet! Jeg gleder meg veldig til å gå, jeg tar det som en kosetur og har kun mål om å fullføre"

For å være best mulig forberedt, tester han Birkebeinerløypa i flere etapper denne uka. «Jeg måtte bare sjekke ut stigningen fra Tingstadjordet til Dølfjellet, jeg har hørt fra flere at den er veldig krevende - og det stemmer veldig godt, sier Michael.

Han bor 10 km fra Himmelbjerget og er ikke vant med bakker og fjell. "Jeg tar det som en utfordring, jeg vil bli dansk viking", smiler Michael.

Gjør som Michael og meld deg på til Birkebeinerrennet 19. mars

Danske går Birken
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen