Nyheter

– Du kjenner det i kroppen etter 2.8 mil

Idretten skaper sjanser

Tekst og bilde: Ingeborg Scheve

Samtlige av løperne til Idretten skaper sjanser-gruppa i Byåsen IL cruiset gjennom TurBirken 28 med stil.  

Idretten skaper sjanser er et samarbeid mellom Helsedirektoratet og Norges idrettsforbund. Formålet er å gi et treningstilbud gjennom lokale idrettslag til personer som har eller har hatt rusproblemer.

– I Byåsen IL har vi en skigruppe som trener to ganger i uka, og Birken har vært det store målet for oss, sier Kirsti, som er leder for prosjektets skigruppe i Byåsen IL.

Årets utøvergruppe besto av fem løpere, alle Birken-debutanter. Men samtlige er sikre på at de er tilbake neste år.

– Du kjenner det i kroppen etter 2.8 mil, det er tungt. Men det gikk veldig greit, og var en veldig fin tur, og veldig artig å gå sammen med så mye folk, sier Lasse.

Det er klubbkollega Nikita enig i.

– Det var absolutt en utfordring, men jeg hadde veldig lyst til å gjøre noe sånt, sier hun.

– Det var jo fantastisk vær. Men da vi hørte vi hadde gått fire kilometer og vi hadde brukt ganske lang tid, så jeg lurte litt på om vi skulle klare å komme i mål. Men så hadde vi jo gått ni kilometer da, så det hjalp veldig.

Helene er en av de som har vært med helt fra start. Hun ble skadet like før Birken, men var likevel med. Denne gang i støtteapparatet, men neste år stiller hun med startnummer,

– For meg er dette tilbudet helt topp. Det er det både det sosiale i å trene med andre folk og det å ha faste treninger to ganger i uka. Det har gitt meg rutiner i livet, og det har jeg ikke hatt tidligere, sier Helene.

Nå venter en bedre middag på hytta, for gjengen stresser ikke tilbake til Trondheim i kveld.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen