Nyheter

Fikk Birkendeltakelse i julegave

Søsknene Solem
Elisabeth Lund Solem (40) fikk deltakelse i Birkebeinerrittet som gave av brødrene sine Håvard og Frode til jul, og nå er hun klar for turen over fjellet!

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: Privat

Det hele startet som en spøk, da Elisabeths brødre, Frode Løkeberg Solem og Håvard Solem, lurte henne til å tro at hun var påmeldt Birkebeinerrittet som en gave til bursdagen hennes i juni 2018.  Dette kom litt vel brått på for Elisabeth, men hun påstod at hun skulle bli med hvis hun fikk et år på seg. Det glemte ikke Frode og Håvard, og lørdag stiller de alle til start på Rena. 

Brødrene ville gi en gave som skulle motivere og gi Elisabeth et treningsmål å jobbe mot. Elisabeth hadde nemlig ikke fått tid til særlig mye trening i den travle hverdagen. Det viste seg likevel at konkurranseinstinktet hadde våknet hos henne, noe brødrene ikke hadde forventet. -Hun hadde begynt med styrketrening, hyret inn personlig trener og begynt å sykle utendørs, forteller Håvard. 

Håvard, som nå begynner å bli en erfaren Birkebeiner, har gitt søsteren sin noen råd hun kan ha med seg når startskuddet går. -Det er en god ide å ha en plan og dele rittet opp i flere deler. Ha en plan for når du skal ta i og når du skal ta det litt med ro for å hente deg inn. Tenk på at når man blir sliten selv, så er gjerne de andre også ekstra slitne, det er bare å holde ut! 

Håvard har i år som mål å slå sin forrige rekord. -I fjor var jeg to sekunder unna merket, så i år satser jeg på å sykle to sekunder raskere!  

Elisabeth forteller at det eneste hun skal holde fokuset på er å klare å gjennomføre-Også må jeg rekke bussen, for den er bestilt til klokka sju! Men det tror jeg nok ikke at jeg greier, ler hun. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen