Nyheter

– Kommer oss til nytte i arbeidshverdagen

føyen ski

26.01.24 Tekst: Birken, Sigrid Øverby, Foto: Føyen på skikurs i regi av Aktiv mot Kreft i januar 2024. 

Det startet som en spøk på firmatur. Nå er 16 advokater fra eiendomsavdelingen i Advokatfirmaet Føyen klare for TurBirken. 

Hvert år reiser avdelingen på en sosial skitur, men i år var det på tide med noe nytt. I fjor ble de enige om å ha Birkebeinerrennet som et felles treningsmål. 

– Birken ble først nevnt litt på tull, men så var det ikke en så dum idé alikavel, sier Ottar Egset. 

Sammen med Ellen Usland og Erling Astrup Sjøtun utgjør de den interne Birken-komiteen til advokatfirmaet i Oslo. 

De skal sørge for at 16 advokater står på startstreken på Rena 15. mars, klare for å gå TurBirken. 

Fra spøk til alvor

I høst kom advokatfirmaet godt i gang med treningen med skiteknikkurs i samarbeid med Aktiv mot Kreft. For når femten av seksten debuterer i Birken, er det fint med noen gode råd før man skal legge ut på den 54 kilometer lange turen over fjellet. 

Bortsett fra noen felles samlinger, har advokatene selv ansvaret for å trene og forberede seg til rennet. Men skal vi tro Føyens Birken-komité er ikke det et stort problem. 

– Det er flere som har klokker og apper som logger kilometer, så vi driver og overvåker hverandre litt, utpeker noen favoritter og følger med på om folk trener eller ikke, sier Astrup Sjøtun.

– Det er veldig mange med et godt utviklet konkurranseinstinkt i den gjengen her, så det blir ofte et spørsmål om det ble en skitur i helgen eller ikke, sier Egset.

Birken har blitt en god motivasjon for å holde treningen i gang, og flere møtes på fritiden for å gå skiturer sammen.

En engasjert gjeng

De forteller om et stort engasjement blant gjengen som skal gå sammen Birken for første gang. Advokatene, som er fra 26 til 61 år, har alle ulike forutsetninger, men de heier på hverandre og motiverer hverandre. 

– Vi skal kose oss sammen og gjennomføre det som en god opplevelse. Også feirer vi med bankett på den årlige hytteturen etter rennet, sier Egset.

Selv om det er mange med et stort konkurranseinstinkt, har alle et felles mål om å gjennomføre og krysse målstreken på Lillehammer. 

– Det snakkes mye om vær og utstyr, men vi forventer at det blir en fin tur over fjellet. Jeg gleder meg til nedoverbakkene, å komme i mål og å feire med gjengen etterpå, sier Usland. 

Til nytte i arbeidshverdagen

Mestring og samhold står sterkt både i Birken og Advokatfirmaet Føyen. Målet er at de kan fortsette å bygge et fellesskap rundt Birken, som også kan øke treningsgleden og motivasjonen på jobb.  

– Først og fremst gjør vi det for å ha det moro sammen, det er også et helseperspektiv med at de ansatte holder seg i form, men også for at vi kan kose oss og ha en god opplevelse sammen. Det har vært en suksess med sosiale arrangementer tidligere, som knytter bånd i avdelingen og kommer oss til nytte i arbeidshverdagen, sier Astrup Sjøtun.

– Vi får se hvordan det går, men til neste år kan vi kanskje utfordre de andre avdelingene til å være med, sier Egset. 

Eiendomsavdelingen i Føyen på tur til Segelstadseterkampen på Kvitfjell

Foto: Eiendomsavdelingen i Føyen på tur til Segelstadseterkampen på Kvitfjell 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen