Nyheter
Kristian Klevgård

Går for gull

I fjor vant Kristian Klevgård SykkelVasan, i år er han på plass i Birkebeinerrittet og håper å kunne kjempe om seieren.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

- Det ville vært utrolig morsomt å komme først over fjellet i Norges største sykkelritt, men det blir nok en hard kamp med et veldig sterkt startfelt. Det blir garantert en hard dag, men jeg krysser fingrene, forteller en optimistisk Klevgård.  

Hva som blir vinnertaktikken, er Kristian litt usikker på. - Jeg må se an hvordan det kjøres, kanskje blir det en posisjoneringskamp i de siste partiene ned mot Lillehammer, men drømmen er å komme solo inn til mål.  

Det er imidlertid et stort usikkerhetsmoment. - Ja, jeg har nettopp hatt korona og det har gått litt seigt de siste tre ukene. Dagsformen har variert mye, men jeg håper at det kan løsne inn mot lørdagen sånn at det blir en artig tur over fjellet, sier Klevgård som opprinnelig kommer fra Rena. 

-Hva er din sterkeste side som sykkelrytter? 

- Det må være kjørestyrken. Jeg er god til å ligge og kjøre fort på grus og birken er nesten bare grusvei, kanskje passer Birkebeinerrittet meg veldig godt. Jeg håper på tøft kjør på start og hardest mulig vei over fjellet og får bare håpe på å ha sterkest bein på slutten. 

Hittil har ikke Klevgård lykkes 100% med birken, men han har gjort seg en del erfaringer. 

-Nei, det går som regel dårlig hvert år på Birkebeineren. Så jeg har lært at det er lurt å gå gjennom sykkelen. Ha den på service for å passe på at alt fungerer og teste den før start. Gruppen man sitter i fra første terrengpartiet blir ofte veldig avgjørende. 

Kristian Klevgård har høye ambisjoner for fremtiden. - Jeg håper å kunne ta et steg videre de neste årene, så målet er å kunne leve av syklingen, forteller den ambisiøse syklisten.  

Det var likevel ikke sykling som Klevgård var mest opptatt av som ung. - Jeg startet idrettskarrieren med skiskyting, men etter mye skadeproblemer begynte jeg med terrengsykling. Både faren min og bestefaren min var veldig aktive og som hjalp meg mye. Etter hvert ble det bare sykling, avslutter Kristian Klevgård, som altså håper å være med i kampen om seieren i årets birkebeinerritt. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen