Nyheter

Gi dem bølgen!

Eirik Torbjørnsen, Birken

Av Eirik Torbjørnsen, daglig leder i Birken. Foto: Birken

Mer enn noen gang trenger Birkebeinerne å bli heiet på og båret fram over fjellet

Den unike atmosfæren og stemningen underveis. Slik beskriver de fleste deltakerne det spesielle ved Birken, årets treningsmål for tusenvis av mennesker. Pandemien og fraværet av ritt og arrangement gjør at sykkelfamilien, med leverandører, forbund, klubber og mosjonister, nå mer enn noen gang trenger motivasjon og følelse av samhold og tilhørighet.

De unge, den kommende generasjonen Birkebeinere, er de som mest av alt har behov får å kjenne på at sykkelfamilien fortsatt er stor. I år gjør vi ekstra stas på de unge ved å ta UngdomsBirken inn på selve rittdagen lørdag. På den måten får de kjenne på den gode Birken-stemningen ved å krysse mållinja utenfor Håkons hall rett i forkant av eliten og tusenvis av voksne mosjonister.

En annen nyvinning i år er å «ta tilbake fredagen», med UltraBirken for de som vil sykle langt på sti og ikke minst TurBirken 86 km fra Rena og TurBirken 41 km fra Pellestova med forenklet logistikk og start når det måtte passe deg og dine. Utpå ettermiddagen fredag blir det god kok på begge sider av fjellet. Mange skal hente sine startnummer til Birkebeinerrittet, handle i Sport1-markedene og kjenne på den gode atmosfæren både på Rena torg og i og utenfor Håkons Hall i Lillehammer der det blir sykkelshow med eliten, ledet av sportskommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Å delta i Birken er så mye mer enn å sykle en distanse fra A til Å. Du trenger ei heller å være topptrent. Birken sykkelfestival 2022 er en opplevelseshelg med ulike distanser og utfordringer for alle, samt flotte konserter med store artister og band både fredag og lørdag, levert av vår samarbeidspartner Lillehammer Live.

Jeg ønsker å rette en stor takk til våre partnere, sentrale funksjonærer og de mange hundre frivillige som strekker seg langt for at du som deltaker skal få en god Birken-opplevelse.

Velkommen skal du være til Birken sykkelfestival 26. – 27. august, enten som deltaker, frivillig eller entusiastisk publikummer!

Eirik Torbjørnsen
Daglig leder i Birken AS

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen