Nyheter

Gikk SkøyteBirken som motvekt til krig og elendighet

Lars Knudsen - Ingeborg Scheve

Tekst og bilde: Ingeborg Scheve

– Vi trenger et lyspunkt og en pause fra all krig og elendighet i verden, sier Lars Knudsen, som til daglig jobber for Leger Uten Grenser.

– Nå har vi hatt to år med Covid, og det har tynget prosjektene våre. Så da vi tenkte at det skulle normalisere seg litt igjen, så smalt det i Ukraina, sier Knudsen.

– Nå er krig og elendighet ikke noe nytt for oss i Leger Uten Grenser. En tredjedel av alle våre prosjekter er i konfliktområder. Men dette kom plutselig veldig nærme oss, sier han.

Og SkøyteBirken ble nettopp den oppturen Knudsen hadde håpet.

– Det var helt fantastisk! Jeg klarte ikke målet på under tre timer, for det var litt tråere føre og litt mer motvind over fjellet for det. Men jeg slo tida til fatter’n og stemoren min, så jeg får gi meg godkjent for det, sier han tilfreds.

Men for Knudsen hadde debuten i SkøyteBirken en ytterligere funksjon: Han gikk rennet som rekognosering for et kompisprosjekt i 2023.

– Vi er en gjeng med frustrerte småbarnsfedre som startet vår egen skøyteskiklubb, DAB Ultra Sk8r’s og SkøyteBirken er det store målet for 2023. I år skal vi bare gå noen renn for moro, sier Knudsen, og forklarer at det å gå SkøyteBirken er seriøse saker.

 – På Birken får man jo en tid som blir stående og som folk ser, så vi må trene litt mer før vi føler oss helt klare som klubb. Men neste år kommer vi alle åtte, med buss og heiagjeng og alt som hører til, sier Knudsen.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen