Nyheter

God stemning, men dårlige ski

Frank Løke
TV-personlighet og tidligere håndballspiller Frank Løke krysset målstreken på Lillehammer med tiden 4.06.23. Målet var merket, men han kom 13 minutter for sent.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Frank Løke deltok i fjorårets Birkebeinerrenn kun to dager etter en operasjon i beinet. Legen frarådet fysisk aktivitet sterkt, men likevel stilte Løke til start. Dette resulterte i fire smertefulle timer for den tidligere håndballspilleren.  

I år hadde Løke som mål å greie turen over fjellet på tre og en halv time, men dårlig smurte ski gjorde dette umulig. -Han som smurte skia mine, svogeren min, kommer til å få seg en seig reprimande, sier Løke, med glimt i øyet. 

Selv om det var dårlig glid på skiene, satte ikke det noen stopper for stemninga i sporet. -Det var veldig bra stemning, altså. Fantastisk publikum, det var mange som heia på ‘ActionFrank’, smiler TV-personligheten. 

Den største inspirasjonen til Frank i sporet er bestefaren Finn Løke som gikk bort i 2010. Han var en ivrig birkebeiner, og deltok i rennet 32 ganger. Under årets renn hadde Frank som mål å slå noen av tidene hans. På sin Instagram-profil @actionfrankloke har Frank lagt ut en tabell med bestefarens tider etter alder. Selv om TV-personligheten er ung og sprek, ligger han om lag en halvtime bak bestefarens beste tid. Da han gikk raskest var i 1973, og på denne tiden var han 53 år gammel.

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen