Nyheter

Gratulerer til vinnerne av BirkenUngs lagstipend!

Gratulerer til vinnerne av BirkenUngs lagstipend!

Bilde: Jacob Torsheim, Kristrún Guðnadóttir, Marikken Eidslott, Tor Eirik Ombustvedt, Aksel Sirevåg-Nordengen og Eirik Torbjørnsen.

BIRKEN-UNG STIPENDET LAG 2021

Birken Ung stipendet 2021, fikk svært mange gode og kvalifiserte søknader. Under juryeringen av finalistene ble det svært tett, og var juryen enige i at delt stipend var det mest rettferdige denne gangen.

Stipendet på 50.000 ble derfor delt mellom to verdige vinnere, 25.000 til hver.

I juryen sitter: Nils Ingar Aadne, Helene Marie Fossesholm, Maiken Caspersen Falla, Edvald Boason Hagen og Eirik Torbjørnsen, (daglig leder Birken AS).

BIRKEN UNG LAGSTIPEND TIL LYN SKI- PARAGRUPPENE

LYN SKI
LYN SKI er en stor klubb. De har mange utøvere i alle aldere, spesielt mange barn og ungdom. De favner romslig og er opptatt av å vise deres himmelvide takhøyde. Det inkluderer også et godt tilbud innen paraidrett. Paraidretten har de bygget opp gjennom flere år.
Lyn Ski ønsker å lage et nytt tilbud til bevegelseshemmede barn. Det er ingen i Oslo skikrets som har et slikt tilbud i dag.

Lyn spesial
En allerede etablert gruppe er Lyn Spesial. Dette er et tilbud for utviklingshemmede barn som liker, og trenger, et godt utetilbud. Gruppen er åpen for alle barn og ungdom som ønsker å komme. Fokus er først og fremst idrettsglede, aktivitet, mestring og et sosialt samhold. 

Lyn har vært svært opptatt av at utøvre innen paraidretten har et tilbud som varer livet ut. Her finner vi en solid gjeng som har vært med fra de var barn.

Juryens begrunnelse
Juryen har lagt spesielt vekt på Lyn sin langsiktige strategi for Parautøvere, og at de har et mål og et unikt tilbud til både bevegelseshemmede og utviklingshemmende barn, ungdom og voksne fra hele Oslo.

Trondhjem Velocioped-klub

BIRKEN UNG LAGSTIPEND TIL TRONDHJEMS VELOCIPEDKLUB (TVK)

Trondhjems velocipedklub
TVK ble stiftet i 1885 og er landets eldste sykkelklubb.

TVK er den eneste sykkelklubben i Trondheim som har et tilbud til barn og unge, og har etablert et fast, ukentlig treningstilbud til aldersgruppen 4-16 år. Antall deltakere på trening vokst fra 8-10 per trening til 120-130 i løpet av få år.

Juryens begrunnelse
Juryen har særlig vektlagt TVKs spesielle ønske og mål om å holde på barn og ungdom. Dette gjør de gjennom tiltak som både stimulerer sportslig -og sosial aktivitet. Særlig to av tiltakene som har trukket frem tror vi vil bidra til at klubben klarer å beholde barn og unge lenge i sykkelklubben.

Det ene er å bygge en gapahuk ved stadion i Nilsbyen terrengsykkelpark som sosialt samlingssted for barn og ungdom både på trening og ved egenaktivitet.

Det andre tiltaket er å ufarliggjøre rittdeltakelse slik at klubben får flere barn og unge til å delta på ritt i regionen.

OM BIRKEN-UNG STIPENDET
I et stadig mer stillesittende samfunn blir idrettens rolle veldig viktig.

Å skape gode miljø som ungdom søker til og trives i, gir viktige sosiale og samfunnsøkonomiske gevinster. BirkenUng-stipendet skal gå til enkelt personer og idrettslag som gjennom idrettsglede, egne bidrag og positivt engasjement fremmer nettopp langsiktige gode treningsmiljø for unge i alderen 12-16 år spesielt og unge aktive i alderen 12-24 generelt.  Det deles ut et lagsstipend på 50.000 kroner hvert år.

Birken, Sport 1 og Ramo/Scott deler ut BirkenUng-stipendet.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen