Nyheter

Grønt lys for Birken i mars

Birkebeinerrennet

Tekst og foto: Birken

Etter dialog med helsemyndighetene er det nå klart at Birken skifestival 18. - 20. mars gjennomføres som normalt for elite, mosjonister, barn og ungdom. Det er bare å glede seg!

I etterkant av de nasjonale lettelsene i midten av januar har Birken hatt møte med kommuneoverlegene i vertskommunene Åmot og Lillehammer. Der fikk Birken tommelen opp for sine arrangementsplaner.

  • Det innebærer at vi innenfor trygge rammer og med de smitteverntiltak som vil måtte være gjeldende i mars planlegger for en flott og opplevelsesrik helg for mange tusen skiglade deltakere. Fredagen gjennomføres mosjonsarrangementene TurBirken hel og halv, StafettBirken og SkøyteBirken, lørdag 19. mars det tradisjonelle Birkebeinerrennet, mens søndagen er viet BarneBirken og UngdomsBirken, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Birken for første gang? Få tips og råd av Marit Bjørgen

God spredning og flyt
Birken gjennomførte sist høst reduserte utgaver av både Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet med ca 6.000 deltakere fordelt over to helger, med gode tilbakemeldinger og uten positive hurtigtester eller smittesporing i etterkant. Birkens egenart med store og adskilte start- og målarenaer, seeding, puljestarter og med det god spredning av deltakere over fjellet gjør at kommuneoverlegene mener arrangementene kan planlegges gjennomført som normalt, selv med smitte i samfunnet.

  • Etter to avlysninger er det utrolig gledelig igjen å kunne tilby en komplett og gjenkjennbar skifestival med Sport 1 messe i Håkons Hall og med distanser og utfordringer for alle, preget av flyt, god spredning og transportlogistikk. På noen få områder må vi imidlertid avvente til siste halvdel av februar med å ta en beslutning. Det gjelder først og fremst hvorvidt vi kan tilby dusj/garderobe til alle etter målgang og madrassovernatting på Rena der bestillingsmuligheten nå er pauset inntil videre, sier Torbjørnsen.

Meld deg på Birkebeinerrennet

Trikkeskinner i Birkebeinertraséen

Ingen risiko å melde seg på
Hvis vi skulle komme i en situasjon i mars der vi blir pålagt av myndighetene å begrense antall deltakere vil de som meldte seg på først ha fortrinnsrett til de plassene som er tilgjengelige. Trippeldeltakere vil også bli prioritert. Påmeldte som ikke får plass vil kunne velge mellom å få overført deltakelsen sin til 2023 eller refusjon av påmeldingsavgiften. Merk at dette gjelder ved deltakerbegrensning eller avlysning. Hvis du av andre årsaker ikke kan delta gjelder alminnelige påmeldingsvilkår.

For deltakere som bor utenfor Norge – ha reiseforsikring! Den dekker både reise, opphold og deltakelse i rennet.

Har du spørsmål som gjelder gjennomføring av Birkebeinerrennet 2022 - kontakt oss gjerne på info@birkebeiner.no

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen