Nyheter

Gunn-Rita blir Birkens nye ambassadør

GOLL0721

Tekst: Gunn-Rita Dahle Flesjå/Birken, Foto: Geir Olsen og Lars Krogsveen

Vi i Birken er glade for å presentere vår nye Birkenambassadør Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Gunn-Rita er selve Birkendronningen med 9 totalseire i Birkebeinerrittet. Nå har hun lagt opp som konkurranserytter på toppnivå, men hun vil fortsatt være en stor bidragsyter og en stor del av miljøet i lang tid fremover. Hun tar med seg hele familien til Birkebeinerrittet 31. august. Les Gunn-Ritas hilsen som Birkenambassadør.

Hvorfor Birkenambassadør?
-Birken er og blir det aller første og største jeg deltok i da jeg startet min sykkelkarriere helt tilbake i 1995. Det var ikke mange hundre deltakere på start den gang, men arrangementet har vært en flaggbærer for store idrettsarrangement i Norge, hvor breddeidrett har fokus, i over et tiår. Det er min plikt å bli en ambassadør for Birken nå når min aktive karriere er over. Det skal være sagt at i terrengsykling så legger enn aldri opp. En kan delta på fantastiske arrangement rundt omkring i verden så lenge enn lever. Det er bare å sette seg nye mål på leit etter tråkket terreng. Det er fantastisk mye spennende å velge blant. En velger distanse og klasse som passer eget mål. Uansett nivå så blir det et eventyr på sykkel en aldri glemmer.

Hva gleder du deg til frem mot rittet i august?
-  Årets sesong for meg blir selvsagt annerledes. Jeg skal ikke lenger trene som gal. Jeg trenger ikke lenger vinne konkurranser. Jeg kan være sosial så mye og så lenge jeg ønsker etter at målstreken er passert. Det jeg muligens gleder meg aller mest til er å være sammen med likesinnede som har stor glede av å bruke sykkelen så ofte som mulig i hverdagen. Jeg har vært proff i over 20 år og det vil si at alt jeg har gjort er blitt målt i resultater. En klar målsetning blir satt for hver sesong. En detaljert plan blir satt opp og alle prioriteringer og avgjørelse blir tatt i forhold til den. En må velge kynisk hva en kan delta i utenom det som hører med jobb og målsetning, samt en lever i det daglig med et fokus på detaljer som folk flest ville sagt er «crazy». Det er nå historie, men sykling er og blir fortsatt det jeg brenner og lever for.

Vi har hatt en fantastisk karriere og reise, og en utrolig spennende jobb i utallige år og vi er både stolte og takknemlige for det. Det kjennes allikevel veldig riktig ut nå at den tiden er over.

Birken i år blir en fest garantert nok en gang, også for meg. Jeg skal sykle sammen med min far som i år ble 70 år. En aldeles utmerket bursdagsgave til en sprek far. Jeg gleder meg allerede både til forberedelser, til selve turen vi skal ha til Lillehammer. Jeg gleder meg til stoppen på matstasjonene for den tror jeg ikke jeg noen gang har hatt gleden av. Jeg gleder meg til folkefesten. Det blir garantert en herlig opplevelse å kjenne på energien som er når så mange sykkelentusiaster samles på samme sted og tråkker samme turen over fjellet og at hver og en tar med seg sin opplevelse hjem og deler med andre. Jeg gleder meg til å se Bjørnar i målområde, glad og ivrig og stolt over mammaen sin.

 Kanskje du også har en mor eller far som du kan ta med deg på sykkeltur fra Rena til Lillehammer lørdag 31. august? Kanskje vi alle skulle starte i egen pulje + 60 med ledsager :-)

Birkebeinerrittet - en flaggbærer!
Birkebeinerrittet er og blir en flaggbærer i norsk idrett uansett hvordan en ser på det. De som har deltatt i Birken flere ganger søker gjerne andre ritt da en trenger nye utfordringer og nytt terreng, og det er helt forståelig. Men Birken er noe som de aller fleste kan komme seg gjennom uansett hvilke nivå og målsetning.

Arrangementet er proffe på alle områder og turen fra Rena til Lillehammer er og blir en opplevelse uansett om turen sykles for første eller tiende gang. Jeg gleder meg stort til å få med meg nok et eventyr med målgang i Lillehammer sammen med venner og familie. 

Da ses vi på start på Rena lørdag 31. august - eller på en av matstasjonene over fjellet.

Birkenhilsen Gunn-Rita

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen