Nyheter

– Her treffer jeg skivenninner som ikke er med å sykle ellers

Kamilla Aasebø - Tuva Thorstensen Adolfsen - J16 - UngdomsBirken 2022 - Scheve 1920x1280

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

For Kamilla Aasebø henger seieren i UngdomsBirken sykkel høyt, men for jenta som satser både langrenn og terrengsykling er det beste med rittet at hun får treffe igjen skivenninner hun ikke har sett siden vinteren.

– Det er veldig kult å vinne, men det som er så gøy med Birken, er at her er det tre idretter. Jeg satser både langrenn og sykkel, og her treffer jeg skivenninner som ikke er med å sykle ellers, og det er så kult, sier Kamilla Aasebø etter seieren i klassen Jenter 16 år.

– Helt siden jeg var liten har Birken vært ekstra stort, så jeg bestemte meg allerede første gang jeg var med i Birken at jeg skal gjøre det hvert eneste år til jeg ikke klarer mer, sier hun.

Det samme sier skivenninna Tuva Thorstensen Adolfsen, som sykkeldebuterte til imponerende fjerdeplass plass i UngdomsBirken i år.

– Dette var mitt aller første sykkelritt, så jeg hadde ingen forventninger til meg selv. Men dette var en så positiv opplevelse! Det var dritgøy, og veldig morsomt med alle sauene som løp rundt oss, sier Tuva.

Så langt har hun holdt seg til langrenn og løping, men i år ble hun med på UngdomsBirken sykkel også fordi hun hadde lyst til å prøve seg på Trippelen.  

– Jeg driver ikke med sykling, men dette var siste mulighet for meg til å være med i Ungdoms-Trippelen, så jeg tenkte jeg måtte prøve nå, sier Tuva.

Nå vurderer langrennstalentet å sykle Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer neste år.

– Selv om det er langrenn jeg satser på, så synes jeg det er veldig gøy å sykle også, og nå har jeg lyst til å ta alle Birkenarrangementene.

Topp 3, UngdomsBirken sykkel - Jenter 16 år
1. Kamilla Aasebø, SK Rye, 30:44.0
2. Sara Bergholm Hoven, Romeriksåsen SK, 32:48.8
3. Agnes Vatterholm Jernberg, TVK, 35:30.0
--
4. Tuva Thorstensen Adolfsen, Kjelsås, 37:00.9

Fullstendige resultater

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen