Nyheter

Hjelp - jeg har blitt Birkenambassadør

okb bilde liggende farge

Tekst og bilde: Ole Kristian Bakkene

Ikke bare har jeg blitt Birkenambassadør, men jeg har fått en oppgave som er ganske utfordrende også.

Det har aldri vært noe mål i seg selv å bli sponsa. Jeg har aldri jobba for det, men når spørsmålene om samarbeid kommer fra merkevarer jeg liker, og ikke minst føler jeg kan hjelpe med et skikkelig breddefokus, er jeg med.

For jeg brenner skikkelig for bredden. For deg og meg som ikke ligger foran i løypa på renn, løp og ritt. For deg og meg som bare får med oss deltagermedaljer hjem, men som er superstolte av det.

Mizuno, Polar og nå Birken har tatt aktive valg med å involvere meg, og det betyr bare at de ønsker å få et skikkelig flott breddefokus.

Ingen toppidrettsutøver akkurat
Jeg burde kanskje trent mer som igjen kunne ført til fantastiske resultater, men jeg får det ikke helt til i hverdagen som alenepappa for to. Den situasjonen er det flere som deler. Den berømte tidsklemma som ligger som en klam hånd over alt vi gjør i hverdagen.

Men det er andre ting jeg kan gjøre, og det andre ting jeg kan prøve å få til. Jeg kan spre breddeglede, og ikke minst få fokus på at det er viktig å delta, men aller viktigst er å ha det gøy. Være aktiv og ha det gøy. Trene og ikke minst kjenne at livet ikke nytes blant kalorier på sofaen, men i bevegelse.

Der kan jeg bidra.

Det har også Birken tro på når jeg nå skal være ambassadør i 2019.

Hyggelig skryt fra Birken
Jeg spurte Randi Bolstad som er informasjonsansvarlig i Birken om hvorfor de ønsket meg med blant ambassadørene. Hun svarte dette:

«Vi er stolte og glade over å ha med Ole Kristian på laget som Birkenambassadør. Han er en engasjert Birkebeiner som sprer treningsglede og oppmuntrer andre til å være i aktivitet året rundt. For oss er det kjempeviktig med gode ambassadører som sprer det glade budskapet om at Birken er opplevelser og utfordringer for alle. Vi heier på Ole Kristian og gleder oss til å starte samarbeidet i 2019.»

Fantastiske ord som jeg synes det er utrolig gøy å dele.

Men er ingen fersking i Birken
Jeg har i mange år vært en ivrig Birkebeiner selv. Jeg har syklet rittet fem ganger og gått rennet på ski to ganger. Jeg har trent mye, og jeg jeg har grått mye både før og etter, men jammen meg underveis også mellom Rena og Lillehammer. Mange tunge stunder altså.

Men til tross har jeg vært som nyforelska i Birken-merkevaren. Det er noe spesielt med Birken. Det er ikke bare et renn, løp og ritt, men det er også identitet. Noe som man prater om når man møter andre som liker bevegelse.

Ja, belastet mener flere, men jeg er ikke enig. Å være en birkebeiner er noe positivt, noe som betyr at du har vært med på noe ikke alle har gjort. Noe som viser at man har satt seg et mål, og gjennomført det.

Derfor var det lett å si ja da Randi i Birken tok kontakt.

Jeg har nemlig lyst til at flere blir med på Birken i år.

For det er ikke så alvorlig for oss som ikke vinner. Vi som er bakerst der jeg kommer til å være. Der er det mest hyggelig.

Utfordringen som betyr mye trening
Men jeg vil ikke bare være ambassadør. Jeg vil delta. Jeg vil vise Birken fra innsiden. Ikke bare gjennom rennet, løpet og rittet, men også fra i forkant og etterkant.

Det betyr derfor at utfordringen er at jeg skal gå de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer på ski 16. mars, jeg skal løpe de 21 kilometerne fra Birkebeineren skistadion til Haakons Hall 15. juni, og jeg skal sykle de 86 kilometerne over fjellet igjen den 31. august. Altså Birkebeinertrippelen.

Det betyr iherdig trening gjennom året, og det er spesielt viktig å komme i gang nå. For jeg har gått de 54 kilometerne på ski uten trening før, og det anbefales ikke. Dessuten ligger juleribba rundt magen som en påminnelse om at jeg må komme meg skikkelig i gang igjen.

Men det som anbefales er å gå de 54 kilometerne på ski med trening. Turen over fjellet fra Rena til Lillehammer er noe av det flotteste du kan få med deg med ski på beina.

Så, jeg skrev hjelp innledningsvis hjelp, men nå tror jeg jammen det skal gå bra. Jeg har tross alt noen mil i banken før på skia, i løpeskoene og på sykkelen. Det handler bare om å komme i gang. Skikkelig.

Kanskje du har lyst til å bli med meg?

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen