Nyheter

Hjertet banker for Birken

Tekst: Stein B. Olsen

-Tor Skraastad brenner for Birken. Det har han gjort de siste 25 årene. Nå gleder han seg over at det snart er Birkebeinerritt. Som innkjøp- og logistikkansvarlig er det han som skal ha kontroll på det meste. Han er både høyt og lavt, og når det nærmer seg enten renn, løp eller ritt har han problemer med å stå stille. Telefonen kimer uavbrutt, med stadig nye utfordringer, befaringer og ikke minst utstyr som skal flyttes, leveres eller bestilles. Tor er ‘hands on’ 24 timer i døgnet.

Tor vet hva som skal være på plass før et arrangement, og bare så det er sagt, det er ikke småtteri. Suksessen ligger i alle detaljene, og mange av disse er i Skraastads hender.

- «Jeg lever med Birken 24 timer i døgnet, og ja det er mye å holde styr på, men jeg liker det og trives med det.»

Vi treffer han halvannen uke før rittet. Først i ei brakke inne i lageret på Birkebeiner Skistadion, her er Tor og makker Espen Granli i full gang med å gå gjennom utstyr som skal pakkes til de forskjellige matstasjonene. De må også han en gjennomgang av løypa. Polstringer og matter skal fraktes ut. Sikkerhet er viktig.

Tor Skraastad er opptatt av utviklingen av Birken. De siste årene har pila pekt litt nedover. Det bekymrer, men engasjerer like mye. Birken er viktig for veldig mange, for folkehelse og treningsmål. For de som skaper gode opplevelser over fjellet. For reiselivet og næringslivet, samarbeidspartnere, inntektskilde for lag og foreninger, og mange flere.

- «Vi skal ha fokus på å levere gode opplevelser og et godt arrangement. Da må alt være på stell. Og, ja jeg tar det litt personlig når ikke alt fungerer. Det er slik når hjertet banker så hardt for Birken som det gjør.»

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen