Nyheter

Hold hjulene i gang i sommer

John Kristian Dahl

Når kalenderen nå går mot sommer står Team Koteng foran en årstid med mye rulleski, løping i Bymarka og styrketrening.

Tekst og foto: Guro Sundstrøm Slettestøl

Nå som sol og sommer står foran oss har John Kristian Dahl følgende råd: «Det viktigste på sommeren er å holde hjulene i gang. Utnytt naturen». Han påpeker at løping i skog og fjell gir fine økter i årstiden vi nå går inn i.

For mosjonisten som skal gå skirenn til vinteren igjen kan det være lurt å prøve seg litt på rulleski. Start gjerne på flatmark dersom du er usikker og øv inn balansen. Man må heller ikke ut på bilveien, rulleski kan også brukes på grusstier i marka. Med rulleski får man også overkroppstreninga man ikke får dersom man bare løper og sykler. Videre vil litt styrketrening også være lurt, for å styrke kjernemuskulaturen og for å unngå skader.

Astrid Øyre Slind deler også tipset om å komme seg ut på rulleski, men oppfordrer til å ikke starte for hardt. Hun anbefaler en progressiv tilnærming med opptrapping mot høsten, for å unngå belastningsskader.  

Både Dahl og Slind har følgende råd til mosjonisten i tidsklemma. «Har du liten tid, tren hardt når du kan. Prøv å gjøre det effektivt», sier Slind. «Har du en time til rådighet får du mye mer igjen av å trene et intervall enn å trene rolig en time. 5 x 5 minutt er for eksempel en super økt», sier Dahl. De legger likevel vekt på at dersom man skal gå langløp er det også viktig å få inn noen langturer. Med den lyse fine tiden vi har fremfor oss er det bare å sette i gang.

Typisk treningsuke i Team Koteng om sommeren:

Mandag:
1.økt: Styrkestak i bakke (intervaller), deretter diagonalstak og enarmsstaking. Totalt 3 timer.

2.økt: Løp 1,5 time

Tirsdag:
Langtur staking, 4-5 timer

Onsdag:
1.økt: Løp i myr, 3-4 timer.

2.økt: Styrke 1,5 time

Torsdag:
Langtur staking med innslag av hardt, totalt 4-5 timer

Fredag:
1.økt: Elghufs 5 x 10 min terskel, totalt 2,5 time.

2.økt: alternativ restitusjon

Lørdag og søndag:
Individuell trening, ikke noe fast for laget. Rulleski / løping / styrke.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen