Nyheter

Hold på med så mye som mulig, så lenge som mulig!

5273_20190727_132649_169368550_original
Lars Granberg har vunnet UltraBirken sykkel de to siste årene, og tror seieren er innen rekkevidde også i år. -Jeg håper jo det, jeg har jo lyst til å vinne igjen.

Tekst: Ungdomsreporter  Foto: sportograf 

Hvis du vil være med på Birkebeinerrittet, anbefaler Granberg at du sykler så mye som du føler for og ikke er redd for å være med på andre ting. - Du må ikke slutte med andre aktiviteter bare for å bli god på sykling. Hvis du har lyst til å drive med håndball, ishockey eller andre aktiviteter, er det bare å gjøre det samtidig med sykling. Lars forteller at allsidighet er veldig viktig. - Bare hold på med så mye som mulig, så lenge som mulig. 

-Kanskje det at det blir vått og kaldt, men det blir en utfordring for alle, sier syklisten når vi spør hva som kan bli utfordringene ved årets ritt. UltraBirken skifter løype hvert år, og Lars har ikke syklet gjennom hele årets løype tidligere. -Jeg vet ikke helt hva som venter meg. Det er en del nye partier som jeg ikke har syklet før, men det tror jeg at kan bli både spennende og utfordrende. 

 Mot slutten av rittet er det noen bratte bakker, men Granberg forteller at han aldri tenker på skadene som kan forekomme. - Jeg tror sjansen for at jeg tryner blir større hvis jeg tenker mye over det. Lars forteller at man må passe på, men man kan ikke gå rundt å være redd for å skade seg underveis.  

 Årets trase i UltraBirken er variert, og Lars tror at den passer ham ganske bra. -Jeg har jo vunnet de to siste årene så da vet jeg jo at lange løyper med masse sti generelt passer meg ganske bra. 

Lars forteller at han ikke trener spesifikt kun for Birken. Han sykler også mange andre ritt, og trener jevnt gjennom hele året, også de periodene det ikke er sykkelsesong. - Og så sykler jeg egentlig bare litt lengre turer og mye på sti, for å bli vant til distansen og å sykle teknisk. 

 Hvordan den tidligere UltraBirkenvinneren lader opp uka før et ritt varierer etter hvordan formen er. -Normalt så sykler jeg bare rolige turer. Kanskje jeg har en litt hard treningstur midt i uka. Og så er det bare rolig trening og avslapping ellers, sier Lars. 

Planen for årets ritt er å kjøre så hardt som mulig og prøve å riste av seg flest mulig fra start. Han har kommet alene inn i mål de siste to årene og håper å kunne gjøre det i år også. - Så planen er nok å kjøre på så hardt som mulig allerede fra start, og satse på at alle detter av underveis, slik at jeg kan sykle alene over målstreken. 

Lars Granberg har vunnet UltraBirken to år på rad og har tidligere deltatt i det vanlige Birkebeinerrittet. Nå velger han å delta på det 100 kilometer lange rittet, enda en gang. - Det er vel mest fordi den vanlige Birken nesten bare har grus, noe jeg synes er litt kjedelig.  

6. juli fikk Lars 28. plass i EM XCM (Cross Country Marathon) på Rondablikk. Når vi spør hva hans ambisjoner for fremtiden er, svarer han at han ikke kan svare på det. - Jeg tar det litt som det kommer. Granberg har nå holdt på med dette i ti år, og er ikke helt sikker på hvor lenge han kommer til å fortsette på elitenivå. - Nå skal jeg bare fullføre den sesongen her, og så får vi se hvordan det blir til neste år.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen