Nyheter

I fjor: rullestol. I år: karrierebeste i eliteklassen

Sigrid Andrea Fløgtad - Birken 2021 - Scheve

I fjor: rullestol. I år: karrierebeste i eliteklassen

For et år siden syklet Sigrid Andrea Fløgstad på håndsykkel. I dag ble hun nummer 11 i eliteklassen.

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

Sigrid Andrea Fløgstad syklet inn til en knallsterk 11. plass i eliteklassen i Birkebeinerrittet, under et år etter at hun ødela begge føttene i en badeulykke.

På denne tida i fjor syklet 22-åringen fra Lillehammer CK på håndsykkel. I dag var hun var 15 sekunder unna topp 10, og leverte sitt soleklart karrierens beste resultat i Birkebeinerrittet. 

– Jeg kjørte bra første del av rittet, og jeg syklet bra den siste delen også. Men jeg lå an til en topp-5 plassering da jeg punkterte på vei ned fra Sjusjøen, sier Fløgstad.

Hun måtte stoppe og fylle luft i dekket for å kunne komme helt til mål, og dermed var både pallen, topp-5 og den opprinnelige ambisjonen for årets ritt kjørt.

I forkant av Birkebeinerrittet visste Fløgstad at formen var på topp, og hadde en drøm om endelig å få en dag der alt skulle klaffe i den 86 kilometer lange grusklassikeren fra Rena til Lillehammer.  

– Jeg er litt skuffa over at jeg ikke klarte å innfri målet, sier den ambisiøse terrengsyklisten. Fløgstad er en av Norges beste kvinnelige rundbaneryttere, og sikter mot å få representere landslaget i verdenscup og mesterskap.

Karrierebeste i Birken-sammenheng ble det likevel. Fra før hadde Sigrid Andrea Fløgstad en 13 plass fra 2017 som beste plassering i Birkebeinerrittet.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen