Nyheter

Vebjørn syklet tur-retur på sin Gravel-sykkel

Vebjørn gravel

01.09.2023. Foto: privat, Tekst: Vebjørn Rønning/Birken

Vebjørn Rønning (24) lagde sin egen vri under årets Birkebeinerritt.  Han syklet fra mål til start og til mål igjen på sin Gravel-sykkel!  - Jeg syns det er veldig moro å sykle langt og Birken er et ypperlig gravelritt!

Hvorfor sykle så langt Vebjørn?

- Å sykle fra Lillehammer til Rena, for så å rekke starten i AllRoad-klassen var et lite stunt jeg bestemte meg for på tirsdag i rittuka. Jeg syns det er veldig moro og sykle ritt og sykle langt, så dette var en perfekt kombo.

Vebjørn fant ut at han kunne rekke starten i AllRoad-klassen kl 10.05 hvis han kom seg tidlig opp om morgenen. -Jeg var oppe 03:50 og var ute av døra rundt 05:00. Jeg lagde en fin rute over Birkebeinerveien, så det ble en skikkelig Birkendag.

-Turen ble delt opp, det gjorde den også noe lettere å gjennomføre i været som var. Første del var bra, og da jeg kom til Rena var det å skifte til tørt på overkroppen og nullstille hodet og gjøre seg klar for selve rittet.

Mye handler om ernæring, så det var viktig å spise riktig underveis. Jeg planla nøye energibehovet per time og tok med det jeg trengte i sekken.   

Hvordan gikk selve rittet i AllRoad-klassen?

Da startskuddet gikk var jeg litt overasket over tempoet. Det gikk ganske fort til å begynne med. Jeg var litt spent på hvordan kroppen skulle reagere - jeg er vant til å sykle lange ritt, men føler dette er noe annet. Jeg syklet rolig i over 4 timer først, for så å konkurrere mot folk som har trent godt og toppet formen sin mot dette. Noe teknisk var det med sykkelen underveis, men jeg lot meg ikke stresse over det. Jeg bare koste meg mest mulig!

3.plass
Blant alle deltakerne i klassen All Road, syklet han i mål på 2 timer og 51 minutter, og landet med det på en tredjeplass. Det var 88 påmeldte i klassen.

Vebjørn driver i disse dager og trener seg opp til både EM og et sykkelritt i Barcelona, så lørdagens ritt ble en fin måte for ham å se hvordan han ligger han fysisk.

- Jeg synes det var ett veldig morsomt ritt og jeg syns det var veldig moro å sykle på gravelsykkel. Birken er et ypperlig gravelritt - kanskje det nye store for Birken?

Vebjørn Rønning gravel

Foto: Vebjørn Rønning på sin Gravel-sykkel

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen