Nyheter

Kjøpte sykkel etter brytekarrieren

Fritz Aanes
Tidligere utøver og nåværende landslagstrener i bryting, Fritz Aanes, debuterer i årets Birkebeinerritt. - Påmeldingen var en bursdagsgave av en kompis, og den muligheten kunne jeg ikke gå glipp av.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

20. juli i fjor fylte Aanes 40 år og da grep kompisen til den pensjonerte bryteren muligheten til å melde han på det 86 kilometer lange rittet.

Landslagstreneren har vært inne på tanken om å utfordre utøverne sine til å delta i Birken. - En gang i framtida, når det passer inn i sesongen, er det ikke umulig at de også må prøve seg.

Sykling er ikke en type trening Aanes er vant til fra brytesporten. - Men da jeg sluttet med bryting, kjøpte jeg meg sykkel. Jeg var lei av løping, og begynte med sykling som en alternativ type kondisjonstrening 2-3 dager i uka. Den meritterte bryteren har sykla en del år, men Birken er det første rittet han deltar på.

Den tidligere bryteren forteller at han er litt smånervøs nå i forkant av rittet. Han er ikke så godt forberedt som han kunne ønske. - Når jeg ikke har vært på reise, har jeg prøvd å sykle så mye som mulig. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har fått sykla like mye som jeg hadde håpet på. Mine forventninger er vel egentlig bare at jeg skal ha en god opplevelse. Fritz bor i Nittedal og forteller at han har syklet en del i skogen der.

Aanes planlegger å ta det litt rolig i de bratte bakkene i starten for å ha nok krefter til hele løpet. - Jeg er jo redd for at jeg får litt overtenning og åpner for hardt. Jeg tror jeg skal være ganske fornøyd hvis jeg klarer det på under fire og en halv time.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen