Nyheter

Klart for Birken-fest

Informasjonsansvarlig i Birken AS, Randi Bolstad
Informasjonsansvarlig i Birken AS, Randi Bolstad, forteller at det meste er klart til lørdagens Birkebeinerritt. - Vi forventer fint vær, gode forhold, folkefest og mye liv langs løypa.

Tekst og foto: Ungdomsreportere

-Vi er ikke helt i mål enda, men det ser veldig bra ut. Alt er så å si på plass. Vi jobber dag og natt for å få alt i orden til rittet på lørdag. Det eneste som gjenstår er litt logistikk, for det er mye som skal kjøres ut til de ulike matstasjonene og rigges opp både ved start, langs løypa og i mål. Men alt blir klart til lørdag, forsikrer Bolstad.  

Ny klasse
Nytt av året er CX-klassen. Cyclocross er en type sykkel som har et bukkehorn - økende interesse blant sykkelentusiaster er årsaken til at en del utøvere får prøvd seg. 50 deltakere har meldt seg på, men konkurrerer ikke om merke eller bestetid. - Det blir likevel en egen resultatliste med premie til de tre beste i kvinne- og herreklassen, forklarer Randi Bolstad.  

Utbedret trasé
-Det har vært en tørr sommer, men det har kommet en del regn i det siste. Hvordan har dette påvirket løypetraseen? 
 
- Det er riktig at det har vært tørt i sommer og da har det blitt mye vaskebrett på grusveiene,  men mange av veiene er nå høvla og de vedlikeholdes fram mot rittet, så nå ser det bra ut.  

-Selv om det har vært en tørr sommer har regnskyll i det siste ført til skader på deler av traseen. Spesielt ballettbakken på Lillehammer-siden. Der er det såpass store ødeleggelser at vi må dele traseen i to slik at man kun kan sykle på høyre side.  Det er også gjort en del utbedringer i Sjøseterveien. Det har vært mye hull og dumper der, men Lillehammer kommune har vært flinke og til lørdag skal alt være på stell. Også ved starten på Rena graves det for øyeblikket, men vi har hatt møte med kommunen, og de lover at det skal være ferdig til lørdag. 

Økende antall deltakere
Etter noen år med fallende deltakelse, peker nå pilene oppover igjen. - Vi forventer totalt 10 000 deltagere og det er vi veldig fornøyde med. Vi ser at hovedarrangementet vårt, Birkebeinerrittet, øker i antall påmeldte siden i fjor, slik at vi forventer ca. 8000 påmeldte til rittet på lørdag. Det er litt bedre enn i fjor,  da vi hadde litt over 7 000 påmeldinger.   

Spennende Ultratrasé
Kan du fortelle litt om ultratraseen? 

-Ultratraseen ble lansert tirsdag, og det er alltid litt spenning rundt den siden den varierer fra år til år.  Vår stifinner på Lillehammer, Bjørn Ballangrud, har gått opp sykkeltraseen og den er 112 km i bare terreng, som går i Øyerfjellet med start på Pellestova.  Det virker som om traseen har blitt tatt veldig godt i mot.  Det virker som om at mange synes det er bra med mye terreng. Jo mere terreng, jo bedre. 

-Kom dere ut!
Nå er det kun få dager igjen til det braker løs og alt ligger til rette for en flott helg. - Deltakerne kan forvente seg fint vær, folkefest og masse liv langs løypa. Vi oppfordrer alle som har hytter i nærområde og de som ikke har noe å gjøre på lørdag om å dere ut i løypa og heie på birkebeinerne over fjellet fra Rena til Lillehammer, avslutter informasjonsansvarlig i Birken AS, Randi Bolstad. 

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen