Nyheter

Kristin Størmer Steira Birken-debuterte med to løp på rappen

Størmer Steira - Geir Olsen -

Kristin Størmer Steira Birken-debuterte med to løp på rappen

Fredag ledsaget hun framtidas håpefulle i BarneBirken, lørdag stilte hun selv til start i eliteklassen i Birkebeinerløpet 21 kilometer.

Tekst: Ingeborg Scheve Foto: Geir Olsen

Kristin Størmer Steira Birken-debuterte til andreplass i eliteklassen i Birkebeinerløpet, hennes første Birken-arrangement noen sinne.

– Birken er noe jeg har hatt lyst til å gjøre, og det var noen som sa til meg at når man har bikka 40 går det bare oppover, sier den tidligere langrennsverdensmesteren, som tenkte at da er det ikke noe å vente med lenger.

Størmer Steira var imidlertid usikker på hva hun gikk til. Selv om hun bor i Lillehammer, hadde hun ikke løpt gjennom traséen på forhånd. Oppvarmingen var nemlig å løpe BarneBirken med døtrene på ett og fire år på fredag.

– Det er ikke ofte jeg løper over 20 kilometer, så jeg håpet jeg kunne finne en god rygg å henge på, sier hun.

Det fant Størmer Steira, i langrennsløperen Karoline Simpson-Larsen som vant løpet. De tok fikk tidlig en luke på resten av feltet, men etter hvert måtte hun slippe 23-åringen. – Jeg hang med så lenge det gikk, men jeg var redd for å stivne helt, og kjente at tempoet til Karoline var litt for mye for meg, sier Størmer Steira.

Fasiten ble altså en sterk andreplass, ett minutt og 12 sekunder bak Simpson-Larsen.

Frister det til gjentakelse?
– Ja, nå som det er et år til neste gang, så høres det veldig hyggelig ut.

Størmer Steira
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen