Nyheter

Liv debuterer som 70-åring!

Elin nesvik sin tante 70 år

Foto: privat, Tekst: Elin Nesvik og Randi Bolstad

Sprek debutant
Liv Lundberg er ei sprek dame fra Øverbygd, Målselv kommune i indre Troms. I oktober blir Liv 70 år og 16. mars debuterer hun i Birkebeinerrennet – det synes vi i Birken er en fantastisk prestasjon!

Liv har alltid vært ei aktiv dame og i barne- og ungdomsåra var ski en naturlig del av leken. Etter hvert ble friidrett, orientering og håndball aktivitetene hun likte best før hun i voksen alder fant mest gleden i å gå på tur året rundt.

Hun elsker å gå i fjellet både sommer og vinter - aller helst i fjellene i indre Troms.

For noen år siden kombinerte hun og ei venninne en opplevelsestur til Svalbard med å gå Svalbard Ski-Marathon sammen. Dette ga mersmak!

Treningsmålet
Hun har i mange år hatt lyst til å delta på Birkebeinerrennet, men med full jobb og lang reiseavstand ble det bare med tanken.

Men for to år siden bestemte hun seg! Som pensjonist og opptrening etter en hofteoperasjon, trengte hun et langsiktig treningsmål. Det ble Birkebeinerrennet i 2019!  

Hun kjøpte seg rulleski og startet treningen mot det store målet.

På de første turene hadde hun hjertet i halsen, men balansen ble raskt bedre og hun fant ut at dette var ypperlig trening.

 Nå er hun påmeldt og klar for vinterens store høydepunkt 16. mars.  Målet er å gjennomføre turen fra Rena til Lillehammer og  ikke minst få oppleve folkelivet og stemningen underveis.

Hun håper dette blir en god og minnerik opplevelse, og hvem vet - kanskje gir det mersmak til å delta flere ganger.

Vi heier på Liv og ønsker henne lykke til som debutant i årets Birkebeinerrenn.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen