Nyheter

Snacks smaker best når jorda har det bra!

Tekst og foto: Maarud

Birkens samarbeidspartner Maarud tar bærekraft på alvor

Ingen palmeolje og mindre fett
Vi bruker ingen palmeolje og produserer all vår snacks i Sør-Odal med en oljeblanding laget av solsikke og rapsolje. Siden 2009 har vi redusert andel mettet fett med over 80 prosent. Vårt mål er å redusere mettet fett til under 2g pr 100g snacks produkt innen 2025. https://www.maarud.no/baerekraft/god-helse/

Hva skjer med avfallet?
I produksjon av potetgull oppstår flere avfallsprodukter, som slam fra vannrensing, stivelse og ødelagte poteter. Det nye komposteringsanlegget hos Maarud håndterer alle disse ulike avfallstrømmene. Gjennom en nøye planlagt og overvåket prosess omdanner de avfallet til kompost som kan brukes også selges videre som blomsterjord.


Snacks smaker best når jorda har det bra 
- For å lage sprø og velsmakende snacks, er vi avhengig av frisk luft, fruktbar jord, rent vann og riktige mengder sol og regn. Det er forutsetningen for at 72 utvalgte lokale bønder kan levere chipspoteter av høy kvalitet, og at om lag 200 mennesker i Sør-Odal kan gå på jobb hver dag. Derfor er ikke bærekraft bare et ord for oss. Å ta vare på naturen handler om å ta vare på selve livsgrunnlaget vårt, eller gullet i potetgullet vårt om du vil. (Maaruds bærekraftsmål)

Les mer om Maaruds bærekraftstrategi

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen