Nyheter

- Målet er 100 deltakelser i Birken

Ragnhild Bolstad
Ragnhild Bostad fra Rena, er en av to kvinnelige deltakere som i år deltar i sitt 79. Birkebeiner- arrangement, men hun er alene om å ha greid merket alle gangene. - Jeg satser på 100 merker, hvis helsa holder, forteller hardhausen.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Selv om det bare er et par år til Bolstad passerer 60 år stiller hun nok en gang i kvinnenes eliteklasse. - Jeg har jo ikke sjans eller ambisjoner der, men jeg har kvalifisert meg via seedingrenn, så da blir det mindre kø og bedre føre.  

Årets Birkebeinerrenn blir Ragnhild Bolstads 30. i rekken. Denne gangen har hun planer om å stake – iallfall mest mulig. - Jeg har slitt med en veldig vond achilles, så jeg må prøve å sparke fra så lite som mulig. Det kan hende jeg staker, men jeg må kanskje ha litt festesmurning, så får jeg stake i de lettere partiene, forklarer Ragnhild, som er svært kjent i birkebeinertraseen. Det er her hun trener til daglig. Hun kjenner hver sving, hver motbakke – ja hver centimeter av løypa.

- Trening er livet mitt, jeg er avhengig av det, ler Ragnhild, som ikke har planer om å gi seg på noen år. Ifølge henne selv venter sju år til med hard jobbing. - Jeg håper på 100 deltakelser og 100 merker i Birken. Det betyr sju år med hard jobbing, hvis alt går etter planen og helsa holder. Det er målet. 

Til deg som går Birken for første gang har superbirkebeineren to klare råd: 1. Start rolig, ikke brenn kruttet opp til Skramstadsetra. Gjør du det blir resten av turen veldig tung. 2. Spis godt, få i deg energi underveis. Det er viktig. Går du tom, blir alt håpløst.  

Vi regner med at lørdagens 30. Birkebeinerrenn blir alt annet enn håpløst for Ragnhild Bolstad. Lykke til! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen