Nyheter

Martin amputerte beina i fjor, i morgen sykler han Birken

Martin b skolbekken
Fotballspilleren Martin Bakkejord Skolbekken måtte amputere begge beina etter jordskjelvet på den greske ferieøya Kos i 2017. Nå, et drøyt år senere, skal han sykle Birkebeinerrittet for første gang.

Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat

Da et kraftig jordskjelv rammet Kos den 21. juli 2017, var Martin med en guttegjeng på ferie på den greske øya. De var på en restaurant da skjelvet inntraff, og Martin rakk ikke komme seg ut før deler av bygningene rundt ham begynte å rase. Han ble truffet av en murvegg, og klarte ikke komme seg løs. Det viste seg at det ene beinet hans hadde blitt kappet av rett under kneskåla, og ankelen på det andre beinet var knust.  

Til tross for at dette bare er litt over et år siden, skal han nå sykle Birken. Før skaden var sykling kun en hobby, men etter ulykken har sykling vært en viktig del av opptreningsprosessen. I februar begynte han med ukentlig spinning, og etter hvert med sykling både i terreng og på asfalt. Martin forklarer at opptreningsprosessen etter amputasjonene har vært hard og variabel. -Når du for eksempel ligger på et rehabiliteringssenter og ser at verden går videre, det er det som har vært vanskeligst, forteller fotballspilleren. 

Den største utfordringen under rittet tror han vil bli å ikke kunne stå på sykkelen, og at det kan bli ubehagelig å sitte på sykkelen i så lange perioder. Likevel er han positivt innstilt. Dagen før rittet mener Martin han er 70% forberedt. -Det bør gå, avslutter han. 

Lykke til, Martin! 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen