Nyheter

Misser Birken for første gang

Steffan Hartz Repshus
Steffan Hartz Repshus har vært med på hvert eneste Birkebeinerritt siden starten i 1993, men i år måtte han melde pass på grunn av beinbrudd. Steffan kan ikke delta, men med sin erfaring har han gode råd til andre deltakere den siste uka før start.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

For 26 år siden startet sykkelkarrieren til Hartz Repshus. Han har deltatt i Birkebeinerrittet hvert år siden det først ble arrangert, har flere klasseseire og en tredjeplass totalt. Men i år kan han altså ikke stille til start. 14. august ble Steffan påkjørt av en bil da han skulle ut på treningsøkt med noen kompiser: -Dessverre er det slik at jeg i forbindelse med en treningstur ble påkjørt av en bil, jeg brøt av leggen min. Jeg har operert og blir ute i 6-8 uker, men håper å være den samme gamle etter vinteren.

Hva gjør du når startskuddet går på lørdag? -Slik det ser ut nå, blir jeg vel i startområdet sammen med Østlendingen som kommentator for dem. Jeg kjenner de rytterne som har muligheten til å være i toppen og mange andre, så jeg håper å kunne bidra der, sier ulykkesfuglen.

Steffan Hartz Repshus skulle satse på comeback i eliten i år for å vise for elevene på NTG i Kongsvinger, hvor han er trener, at han fortsatt har krutt i kroppen. Vi tipper han er på plass for å utfordre de unge talentene allerede neste år.

Selv om Steffan ikke kan delta denne gangen, har han flere gode tips til andre birkebeinere: -Det begynner å bli litt sent for å gjøre forandringer nå, men hvis du forbereder deg bra og har sykkelen i god orden, spiser og drikker som vanlig, har et bra væskeinntak de siste to dagene, bør det gå bra.

-Hvis du ikke har trent så mye og er usikker på formen, bør du starte rolig, avslutter Steffan Hartz Repshus.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen