Nyheter

Marte og Noah vant BirkenUng-stipendet

BirkenUng nov 3. nov 2021

Vinnerne Noah Boge og Marte Libak Feiring

Hva er BirkenUng-stipendet?
BirkenUng-stipendet deles ut til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år.

Stipendene går til en jente og en gutt, seks til sammen, og deles ut i forbindelse med Birkens arrangement. Denne gangen mottok vinnerne sitt stipend på SNØ i forbindelse med Birkenseminaret 3. november.

Juryens begrunnelse

Marte Libak Feiring, 13 år fra Vang Skiløperforening, Hamar

Høstens vinner av BirkenUng-stipendet i jenteklassen er en særdeles aktiv og allsidig jente. Favorittaktiviteten er langrenn, tett fulgt opp av fotball og orientering. Marte har også vist seg å være en god «gymlærer» og har gjennomført flere gymtimer på sitt eget trinn. Hun har også vært en viktig bidragsyter inn i klubbens skileik for de minste. Dette har vært stor suksess!

Hun møter alltid på trening. Hun er også veldig opptatt av å forsøke «å fange inn» de som er i ferd med å slutte, og sier til dem at det er morsommere hvis de blir med på trening. Hun er også opptatt av at ingen må føle seg alene når de er på trening eller konkurranse. Da tar hun alltid initiativ til å sette seg sammen med dem, eller trene med dem. Vinneren mener også at det er viktig å ta med venner på idretter hun selv liker. Hun har tross sin unge alder allerede rekruttert flere venninner til langrennssporten. For et drøyt år siden fikk hun til og med seg sin mamma til å løpe HalvBirken sammen med seg, og en venninne. Jentene løp sammen hele veien, men mamma klarte ikke å henge på.

Hennes allsidighet bidro også til at hun deltok på ungdomstrippelen i fjor. Her syklet hun også sammen med sin venninne.

Akkurat som for Klæbo har Martes bestefar hatt stor betydning for hennes innsats og deltagelse i  idretten. De både trener sammen, og han ordner skiene henne. Bestefar er et forbilde, akkurat som hun selv ønsker å være for andre utøvere.

Martes motto er: en dag uten trening er en dag uten mening.

Noah Boge, 13 år fra Oseberg Skilag, Tønsberg

Høstens vinner av BirkenUng-stipendet i gutteklassen, er en spesielt positiv og ivrig gutt. Han møter alltid på trening og er en typisk miljøskaper og inspirator i skiklubben.

Han har en sunn tilnærming til egne prestasjoner, og er ikke den som ruver høyest på resultatlisten. Som andre unger har han sine drømmer, og han jobber kontinuerlig med å forbedre seg. Sammen med gode klubb kompiser er det særlig glede i egen og andres utvikling og ny mestring som bidrar til motivasjon. Hans trener Jørgen Aukland er rask til å bekrefte at nettopp slike typer som Noah er viktige for at en treningsgruppe skal få til et godt samhold og et inspirerende treningsmiljø. 

Dette er også viktig i en skiklubb som har endel utfordringer med snøforhold på vinteren. Noah er også den som ofte får med seg skolekamerater ut på egentrening.

Ved siden av aktivitetene i skigruppa, er Noah en ivrig optimistseiler, fotballspiller og friidrettsutøver. Allsidighet er viktig for at han skal trives i hverdagen både hjemme og på skolen. Allsidigheten gjør også at Noah har mye å glede seg til året rundt. Turrenn er også noen han liker veldig godt. Akkurat som for mange andre har det vært mindre å se frem til det siste året, og særlig skuffet var han da UngdomsBirken ble avlyst. Han håper det blir UngdomsBirken denne vinteren og gleder seg til tur sammen med treningskompiser og venner.

Vi gratulerer og heier på morgendagens Birkebeinere!

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen