Nyheter

NYHET - Birken med unik miljøsatsing

Foto og tekst: Birken

Vi er stolte over å lansere vår nye bærekraftsprofil «Ren kjærlighet til Birken», sier daglig leder i Birken Eirik Torbjørnsen. Vi som selskap og arrangør er nå sertifisert som miljøgodkjent arrangement gjennom stiftelsen FEE Norway. Ordningen fokuserer på å innrette driften i bærekraftig retning, der sentrale fokusområder er innkjøp, energiforbruk, transport, avfall og aktiv beskyttelse av mangfold og naturverdier.

At vi rydder opp etter oss og sorterer søppel er ikke noe nytt for oss. Det skulle bare mangle. Men vårt mål er å bli enda flinkere på en del områder og gjøre det lille ekstra som slår positivt ut når vi hvert år skal måle og evaluere vår egen innsats, sier Torbjørnsen.

- Vi tror at vår satsing samsvarer med våre deltageres krav, både innenlands og utenlands. Vi har et spesielt ansvar for å ta vare på naturen og tilby flotte opplevelser i tråd med våre bærekraftmål, sier prosjektleder i Birken Jean-Francois Gehin.

- Vi er veldig imponerte over Birken AS som har jobbet systematisk og grundig med arrangementenes bærekraftsarbeid. De har satt i verk en rekke tiltak, for å oppfylle kriteriene som må være på plass for å motta utmerkelsen, Miljøgodkjent Arrangement. Vi er spesielt fornøyde med arbeidet som lagt ned når det gjelder innkjøp, tiltak for å redusere transport og kommunikasjonen ovenfor frivillige og deltakere.

Innsatsen som er lagt ned i dette arbeidet underbygger virkelig mottoet «Ren kjærlighet til Birken». Vi gleder oss til å følge med på hvordan gjennomføringen av årets arrangementer går», sier Marit Kjellesvik, daglig leder i Stiftelsen FEE Norway som står bak Miljøgodkjent Arrangement ordningen.


Hva mener vi med "Ren kjærlighet til Birken"?
I nesten 100 år har vi fått lov til å låne fjellet. Når du låner noe, skal du gi det tilbake som det var. Det er vårt løfte til naturen og fremtidige generasjoner. Det eneste sporet vi skal sette etter oss er skispor som smelter vekk i vårsola. Det handler om kjærlighet. Ren kjærlighet til Birken.

En kjærlighet vi deler med den uunnværlige familien av frivillige og titusener av Birkebeinere som hvert år utfordrer seg selv på ski, sykkel eller med joggesko på beina.

Når vi stiller disse kravene om bærekraft til oss selv, forventer vi det samme av våre funksjonærer, deltagere og samarbeidspartnere.

At vi kildesorterer og rydder opp etter oss skulle bare mangle. Men vi ønsker å gjøre noe mer enn bare det forventede. For når du virkelig er glad i noe, er du villig til å strekke deg uendelig langt!

Men vi trenger hjelp – din hjelp!

Les mer om Birkens nye miljøsatsing "Ren Kjærlighet til Birken"

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen