Nyheter

Nyheter i Birken Skifestival 2019

Birken Fredag 18.3 2016 30

Nyhet 19. november 2018, Foto: Geir Olsen, Tekst: Randi Bolstad

FredagsBirken ski blir SkøyteBirken og TurBirken ski
FredagsBirken ski endrer navn til SkøyteBirken og TurBirken ski. Konseptet er det samme, men vi ønsker å rendyrke de to arrangementene hver for seg. 

SkøyteBirken blir et eget arrangement med 10- års klasser for både kvinner og menn med premiering til de 3 beste i hver klasse og pengepremier til de 3 beste menn og kvinner totalt. 

TurBirken ski 54 km er fortsatt rettet mot deg som ønsker å gå den fine skituren over fjellet fra Rena til Lillehammer - enten alene eller sammen med andre og som ikke ønsker å fokusere på å konkurrere. I TurBirken velger du selv teknikk - traseen over fjellet er bred og fin med klassiske spor på den ene siden. Her er god plass til alle!

Både SkøyteBirken og TurBirken ski følger den samme traseen som selve Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer. Du velger selv starttid når du melder deg på og det er valgfritt om du ønsker tidtaking.

Alle deltakerne må bære sekk og rennet inngår i trippelen som Årets Birkebeiner urangert. Alle som er 16 år pr 31.12.19 kan delta.


HalvBirken ski blir TurBirken ski med start på Kvarstad
HalvBirken ski endrer profil og følger Birkebeinerrennet sin trasè med start på Kvarstad og målgang på Birkebeineren Skistadion, Lillehammer. TurBirken 27 km arrangeres fredag 15. mars sammen med TurBirken 54 km, tidligere FredagsBirken ski.

TurBirken 27 km passer for deg som synes 54 km er litt for langt og som ønsker å gå i historiske spor som de ekte Birkebeinerne.

Sportssjef Sølvi Amundsen Aas har ledet prosjektet utvikling av Birken Skifestival. - Ved å innføre TurBirken 54 og 27 km ønsker vi først og fremst å nå deltagere som er glade i gå på ski og som har mindre fokus på resultat. Det er den legendariske Birkebeinerløypa som er vår arena og med start på Kvarstad for de som ønsker å gå halv distanse, får alle mulighet til å kalle seg ekte Birkebeinere, sier Sølvi.

- Vi ønsker å gi de som skøyter større oppmerksomhet og fokus ved å rendyrke SkøyteBirken som eget arrangement på fredag med klasser og premiering, legger hun til.

-Det aller viktigste er turen over fjellet som gir en fantastisk opplevelse!

Les mer om TurBirken og SkøyteBirken og velkommen til Birken Skifestival 2019

Birken Skifestival 2019 1192x600
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen