Nytt på Rena - hva betyr det for deg?
Foto: Birken, Tekst: Randi Bolstad
Nytt på Rena – hva betyr det for deg?
I år henter du ditt startnummer direkte ved start på Tingstadjordet og ikke i Rena sentrum. Dette gjelder torsdag, fredag og lørdag 14.-16. mars. Dette gjør logistikken enklere for deg som deltager. Les bakgrunn for endringen.
Kjøre privatbil til start?
Du kan du kjøre privatbil til start og parkere der. Er du sjåfør og kjører du noen til start? Man kan ikke påregne å forlate området før 08.45. Følg anvisninger fra våre trafikkvakter og gjeldende skilter, slik at vi får en best mulig trafikkavvikling ved start.
Merk: Pga veiarbeide på E6 strekningen Kolomoen- Mjøsbrua, beregn 15-20 min extra reisetid
Kjøre buss til start?
Alle busser kjører direkte til start alle dager
Lagsbusser
Lagsbusser kan kjøre til start alle dager. Det er ingen forhåndsreservering. Disse kan ikke forlate startområdet igjen før kl. 10.00.
Skyttelbusser Rena
Det settes opp skyttelbusser som går kontinuerlig mellom start, Rena sentrum (skysstasjonen) og overnattingsstedene både dagen før rennet og på selve renndagen. Hent startnummeret på Tingstadjordet og ta gjerne skyttelbussen ned til Rena sentrum for å spise middag før selve renndagen. Skyttelbussene frakter deg tilbake til overnattingsstedene i regi Birken.
Hvor kan du spise?
På de ulike overnattingsstedene serveres både frokost og middag. I Rena sentrum kan du spise på følgende steder:
Åmot kulturhus
Kafé Sandbeck i Åmot kulturhus kan friste med hjemmelagde pastaretter, kaffe og kaker. Kulturhuset er et fint sted for rekreasjon og oppladning
Fredag 15.mars 09.00-22.00 - hjemmelaget Pasta Carbonara, Pasta Bolognese, Lasagne m/brød
Lørdag 16.mars 06.00-12.00 - Åpen Kafe, salg av rundstykker og matpakker, vafler, hjemmelagde kaker og kaffe
Mix Wahlsenteret serverer Pasta Carbonara, pasta m/kylling og bearnaise saus, lapskaus, «kinesiske» eggnudler m/kylling, hamburger og biffsnadder. Alt med salat til.
En smak av Asia
På «En smak av Asia» kan du spise gode asiatiske retter. Åpningstider: torsdag kl 14.00-21.00 og fredag kl 14.00 -22.00
Fasiliteter på start, Tingstadjordet under Birken Skifestival
- Smøreservice fra Swix
- Varmetelt med sekretariat og startnummerutdeling
- Sport1-marked
- Enkel bevertning
- Pressekonferanse kl. 15.00
- Birkentips "kvelden før kvelden" fredag 15. mars kl. 18.30 med meteorolog John Smits, Swix, rennledelsen og deltagere