Tilbake

Over 100 lag påmeldt

Jan Olav Beitmyren - foto Ingeborg Scheve

Byggmakker Skattum bruker StafettBirken som en sosial happening. Det gir kunder og ansatte mer enn fag å snakke om.

Av Ingeborg Scheve

– Folk har spurt om oppsett og planer for StafettBirken siden lenge før jul, så det virker jo som at vi har truffet noe med dette tilbudet, sier Jan Olav Beitmyren i Byggmakker Skattum. Bedriften har i flere år vært største bedrift i StafettBirken, og Beitmyren er i disse dager i gang med å sette opp lagene til StafettBirken om drøyt halvannen måned.

Felles tradisjon og arena
StafettBirken har blitt en tradisjon for Byggmakker Skattum, som har deltatt siden rennet ble arrangert for første gang i 2011. Første gang stilte Byggmakker med sju lag, på det meste har det vært over 50. Bedriften stiller med flere typer lag: Lag for de ansatte, lag for kunder, og de siste årene også mixed-lag som består av både kunder og ansatte. Det siste har vist seg å være ekstra populært, forteller Beitmyren.

– De sammensatte lagene gir både kunder og ansatte en felles arena utover det profesjonelle, og gjør at begge parter får et annet forhold til hverandre enn bare "2-tomm/10-tomm." Og så fortsetter vi det hele med egen premieutdeling og bankett i Håkons Hall etterpå, sier han.

Mer sosialt på stadion
De første årene gikk StafettBirken i den originale Birkebeinerløypa. De 54 kilometerne mellom Rena og Lillehammer var fordelt på fire etapper på 9km, 18km, 14km og 13km. I år blir det tredje gang StafettBirken blir arrangert som fire etapper á 7.5km inne på stadion. Omleggingen har fungert ypperlig for Beitmyrens målgruppe, og han synes logistikken og det sosiale langt bedre ivaretatt med det nye formatet.

– Denne gjengen min er kanskje ikke av de med de aller kvasseste tidene i sporet, men de er veldig opptatte av egne prestasjoner og det er mange interne kamper og kniving mellom avdelinger. Med den nye ordningen er det mye lettere å følge med på hvordan laget ligger an, hvor de andre ligger og det blir mer hei-ing og mer stemning rundt det hele.

Vi tar med bålpanner og halmballer opp på stadion, og griller og koser oss hele dagen på arenaen, sier Beitmyren, og legger til at det nye formatet også senker terskelen for å bli med.

– Det var en del som ble skremt av noen av de lengre etappene på fjellet. Men 7,5 kilometer greier alle. Da er det flere som tør ta utfordringen og blir med, og det er kjempemoro å se.

Birken fredag 2018 2

Folkehelse og skiglede
For Byggmakker er det først og fremst det sosiale som er viktig med StafettBirken. Men Beitmyren har sett gjentatte ganger i løpet av den tida de har deltatt at StafettBirken også har bidratt til at en del har fått smaken for langrenn, trening og ikke minst Birken.

– Det er flere som har debutert med StafettBirken på ett av våre lag, og så fått lyst til å være med på Birkebeinerrennet etterpå. Slik sett har jo dette tiltaket vårt en folkehelsegevinst. Det skal man ikke kimse av, sier han.

Beitmyren er selv en habil birkebeiner med dusinvis merker og premier både på ski og sykkel, og ingenting gleder ham mer enn å se at andre får smaken for det samme. Og med StafettBirken på fredag, kan han selv jage egne ambisjoner, heder og ære i Birkebeinerrennet dagen etter.

Byggmakker Skattum er så langt største bedrift i StafettBirken 2019 med hele 40 påmeldte lag.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen