Nyheter

På befaring i ritt-løypa

trio

Sportssjef Sølvi Amundsen Aas, løypesjef Tor Skraastad og ass.løypesjef Svein Arne Nørsteng var på befaring i ritt-traseen tirsdag 7. august.

Løypestatus, utbedringer og vedlikehold av rittløypa
Etter den tørre sommeren og kraftig regnskyll de siste dagene, vil løypa utbedres og vedlikeholdes flere steder på strekningen fra Rena til Lillehammer.

Løypa er meget bra på Renasiden. Det gjøres noe kvisting i Djupdalen og i gåpartiet samt at hull/skader i traseen utbedres.

Den «nye» strekningen fra 2016 fra Sjusjøen og ned, ble oppgradert i mai. Den ble utbedret med bl.a grøfting og vedlikehold av masse og duk. 

"Vaskebrett" på grusveier
Pga av den tørre og varme sommeren er det mange grusveier som har blitt til "vaskebrett" enkelte steder. Noen partier er utbedret, men for mye høvling tett opp mot rittet gjør at det blir mye løsgrus.

Sjøsetervegen
Sjøsetervegen er pr. i dag i dårlig forfatning. Vi er i dialog med Lillehammer kommune ang. utbedringer frem mot rittet.

Birkebeineren Skistadion
Traseen på Birkebeineren Skistadion er i år lagt utenom parkeringsplassen. Nå følger traseen lysløypa fra skistadionen til der hvor lysløypa kommer inn på VIP-vegen. Denne strekningen er småkupert, ca 1 km.

Ballettbakken-mål
Etter kraftig regnskyll er det noe skader i traseen og utgravinger av masse. Dette er særlig ille i Ballettbakken. Pga skadene vil kun høyre halvdel av nedfarten benyttes.  Nedfartsløypa og området nederst i Ballettbakken i tilknytningen til undergangen, vil nå fortløpende bli utbedret frem mot rittet. Det vil også være mulig å trille sykkelen/gå ned Ballettbakken hvis du ikke er komfortabel med å sykle ned

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen