Nyheter

Pangstart på arbeidet med å ta Birken tilbake etter pandemien!

Birkebeinerrittet 21

Tekst: Birken Foto: Sportograf

– Det har vært en helt utrolig flott dag! sier daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen.

Den gleden mange uttrykker over at Birken er tilbake, den er helt utrolig.
Vi har hatt perfekt vær og en innmari god trasé, og deltakere som har syklet mange ganger tidligere sier at de aldri tidligere har opplevd så god stemning over fjellet! Utrolig god motivasjon langs løypa, og vi er veldig takknemlige for publikums entusiasme.

Rittleder, Sølvi Amundsen Aas, støtter Torbjørnsens utsagn. Stemningen i startslusa i dag har hatt den gode, gamle, birkenstemningen som de siste årene har vært mest tydelig under FredagsBirken, - sier Amundsen Aas.

Vi har fått meget gode tilbakemeldinger angående smittevern, det har vært lite køer og en positiv holdning blant både deltakere og publikum. God sportsånd preger hele arrangementet, og vi opplever stor takknemmelighet for at Birkebeinerrittet er tilbake.

Rittlege Svein Nordaas melder at det så langt i dag ikke har vært noen alvorlige skader. Med så gode forhold går det veldig fort, og sjansen for skader øker med hastigheten, men dette har gått svært bra så langt, - sier Nordaas. 

4700 ryttere var påmeldt, litt større frafall enn normalt på grunn av lokale covid-utbrudd de siste dagene, i overkant av 4000 startet på Rena i dag.

-Gitt den nasjonale situasjonen er dette det beste vi kan gjøre, og folk er helt over seg over å få bli med igjen.

Vi gleder oss til fortsettelsen allerede neste helg, når Birkebeinerløpet gjennomføres med nesten 5000 deltakere.

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen