Nyheter
Petter Eliassen

Petter Eliassen tilbake på vinnersporet?

Petter Eliassen vant Birkebeinerrennet 2015 og satte ny løyperekord. Etter en pause er han tilbake og tror han har en mulighet til å vinne. -Jeg føler meg i hvert fall bra, om ikke like bra som i 2015, sier Eliassen.

Tekst og foto: Ungdomsreportere

Team BN Bank-løperen har nylig hatt en pause på grunn av studier. Han forteller at det er fint å være tilbake og at han er motivert til å trene og konkurrere igjen. 

Tidligere i år deltok Eliassen i Marcialonga, hvor han tok en imponerende seier. Selv trodde Eliassen at det ikke var mulig for ham å komme så raskt tilbake til toppen etter pausen. -Nei, jeg var veldig usikker på om jeg hadde det siste nivået. Jeg holdt med sånn brukbart, men ikke at jeg skulle klare å vinne. 

Petter kommer rett fra Engadin skimaraton i Sveits hvor han tok en vel fortjent 8. plass. Det begynner å bli en stund siden han sist deltok i et skøyterenn, men han sier at det var morsomt, og at det var flere som hevdet seg i toppen, særlig utlendinger. Han synes det burde bli flere skøyterenn i Ski Classics. -Jeg tror det kunne vært bra, sier han. 

Nå går Petter for Team BN Bank og han at han trives veldig godt. -Det er en gjeng med godt humør. En del erfaring og det er en veldig hyggelig gjeng å være på tur med. Med tanke på hvordan Team BN Bank jobber som et lag forteller Petter at de på forhånd forklarer løperne hva de tenker individuelt. Under løpet prøver de å slippe hverandre inn på rekka. -Utenom det så hjelper vi ikke hverandre så myesier han. 

-Det er bare å være godt forberedt og pakke sekken og ikke stresse for mye på kvelden før, sier Eliassen, når vi spør om han har noen tips til de som går Birken for første gang. Petter forteller videre at det også lønner seg å finne en fornuftig åpningsfart, sånn at man holder hele veien. 

Vi har også gjennomført et godt gammeldags "Stjerneportrett-intervju" med Eliassen, der han svarer på spørsmål litt utenom det vanlige:

FAVORITTMUSIKK?
-Akkurat nå er det vel kanskje litt sånn akustisk gitar, et eller annet med gitar. Ikke noe spesielt band. Rolig musikk, Som får meg til å slappe av litt. 

YNDLINGSMAT?
-Ja hva kan det være. Jeg er ikke noen yndlingstingperson, men jeg synes korteist mat er godt. Som reinskjøtt og fersk fisk og sånt. 

HVIS DU KUNNE TATT MED DEG TRE TING TIL EN ØDE ØY, HVA VILLE DET VÆRT?
-
Kanksje et eller annet verktøy som jeg kan få bruk for. Fyre bål med. Vet ikke, rett og slett. 

HVIS DU KUNNE VELGE EN HVILKEN SOM HELST PERSON Å SPISE MIDDAG MED, HVEM VILLE DU VALGT?
- Jeg må jo svare samboeren min da. 

HVA ER DRØMMEFERIEN DIN?
-En plass med fin natur. Rolige omgivelser. 

STØRSTE IDRETTSPRESTASJON AV ET MENNESKE? 
- Det må være løping. Verdensreordene på 100 meter eller maraton. 

HVA ER DITT BESTE BIRKENMINNE?
- Jeg må si det var da jeg vant Birken i 2015.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen