Nyheter

Welcome, Wilkommen, Bienvenue!

Birken 2018 DB 6

Tekst: Randi Bolstad, Foto: Birken/Geir Olsen

Rekord - utlendingene strømmer til Birken
Antall utenlandske deltagere til Birkebeinerrennet vokser for hvert år. Påmeldingstallene i dag sammenlignet med samme tid i fjor, viser en formidabel økning. Pr 4. mars er det ca 2000 påmeldte mot fjorårets 1561 deltagere.

Samarbeid med Masters WC på Beitostølen
Masters World Cup arrangeres 6.-15. mars på Beitostølen. Erik Østli fra arrangørstaben anslår at 200-300 av disse deltagere reiser direkte til Birkebeinerrennet helga etter. 

Birken samarbeider godt med arrangøren på Beitostølen. Det legges bl.a til rette for at to distanser på Beitostølen teller som seeding til Birkebeinerrennet.

Langsiktig jobbing gir resultater
Å jobbe med det utenlandske markedet har gitt resultater over tid.

- Vi har jobbet langsiktig for å få dette kjent i utlandet, sier Jean Francois Gehin, tidligere prosjektleder for Birken.

Utlendingene har endelig oppdaget Birken på ordentlig, spesielt tyskerne der antallet dobles sammenlignet med i fjor, siers Gehin. I tillegg er det 100 utenlandske påmeldte til SkøyteBirken og 78 til TurBirken fredag 15. mars. Mange velger å gå to distanser, når de likevel er i Norge.

Hvorfor?
Kanskje fordi Birken er ett av de rennene som går utelukkende på natursnø fra start til mål. Man ser også en generell trend med økt interesse for Norge world wide, det er positvt for Birken.

Birkebeinerrennet er en unik opplevelse over et fantastisk fjell, med natursnø og folkeliv langs løypa. Vi fokuserer på å gjøre Birken kjent som en naturopplevelse, og trekke frem den norske kulturen med ryggsekk og ut på tur, sier Jean.

Prosentvis utenlandske deltagere Birkebeinerrennet:

2013       7%
2014       9%
2015       11%
2016       15%
2017       19%
2018       22%
2019       25%

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen