Nyheter

Rennavklaring i midten av februar

Renn-avklaring om 3-4 uker

Foto: Arkivbilde Birken. Tekst: Birken

Vi er fortsatt inne i en spesiell og uforutsigbar tid, der også Birken som arrangør må avvente den nasjonale smitteutviklingen fremover og de regler og retningslinjer som vil gjelde i mars. Avgjørelser og detaljert informasjon rundt hvordan Birkebeinerrennet 2021 blir kommer i siste halvdel av februar.

Birken jobber fortsatt med en hovedplan om å kunne gjennomføre en begrenset utgave av det klassiske rennet over 54 km, fordelt på tre arrangementsdager med ca 1.000 deltaker per dag i perioden 19. – 21. mars. Planen er å ha startpuljer på inntil 200 (= det antall vi får ha på ett område samtidig) og 30 minutter mellom puljene.

Innkomsten på Birkebeiner skistadion vil bli endret, ettersom Norge og Lillehammer 27. januar ble tildelt World Cup-avslutningen i langrenn samme helg. Arenaen blir fysisk delt i to, der innkomstens for Birkens del vil bli langs vestre kant av skistadion og rett inn på skiskytterarenaen.

  • Sammen med Lillehammer Olympiapark skal vi skape en smittevernmessig robust og tydelig løsning som ikke gir blanding mellom to parallelle arrangement, en plan kommuneoverlegen på Lillehammer mener er håndterbar og forsvarlig, sier sportssjef Sølvi Amundsen Aas

I arrangementsretningslinjene til Norges Skiforbund som ble oppdatert i midten av januar, kan det kun arrangeres renn i egen klubb og det skal for tiden ikke gjennomføres renn for voksne. Retningslinjene er av midlertid karakter, og det er derfor forventet nye retningslinjer innen midten av februar. Disse vil være styrende for hvilken gjennomføring vi kan velge for Birkebeinerrennet, og først da vil vi som arrangør kunne spikre detaljene, herunder fordele deltakere på dager.

  • Vi håper smittetallene nasjonalt nå fortsetter nedover i første del av februar. Får vi grønt lys og rom for å arrangere fra myndigheter og eget forbund er det trygt. Hvis ikke vil ikke Birkebeinerrennet bli gjennomført. Det er til slutt regjeringens føringer, skiforbundets retningslinjer, samt smittesituasjonen lokalt på Rena og Lillehammer som avgjør om det er mulig å gjennomføre Birkebeinerrennet i mars, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Vi håper alle birkebeinere kan være tålmodige sammen med oss. Vi har fortsatt trua, og mener vi har en god og trygg plan!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen