Nyheter

Samles om StafettBirken

1420x720

Merethe Lerfald får tips om staketeknikk fra sport management-student Sondre B. Pedersen.

22.02.23 Tekst og foto: Anders Lindstad, HINN

Med en avdeling på Rena og en avdeling på Lillehammer er Birken en naturlig møteplass for de ansatte på Handelshøgskolen Innlandet, fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap. I år stiller de med fem lag til StafettBirken 17. mars,

- Ta deg litt bedre tid og skli litt lengre for hvert fraspark. Sånn ja – mye bedre med en gang!

Tirsdagens teknikktrening på Lillehammer er godt i gang, og vel 15 ansatte lytter oppmerksomt til tips og råd fra engasjerte teknikktrenere på Birkebeineren Skistadion. Når man har et studieprogram i Sport management, er det naturligvis ikke langt etter langrennskompetanse. Plutselig er det studentene som er blitt forelesere og lærere, og foreleserne som må lytte, se og lære.

Sport management-studentene og langrennsløperne Filip G. Holt og Sondre B. Pedersen har tatt en pause fra skriving av bacheloroppgaven for å gi noen grunnleggende teknikktips. De kombinerer idrettssatsing med studier på Høgskolen i Innlandet. Under fjorårets Birkebeinerrenn var de engasjert i BarneBirken gjennom en praksisordning på Sport management. I år er gjengen de må aktivere noe eldre.

Nå høres det kanskje ut som om dette er en gjeng med ambisjoner for stafetten. Det er det ikke. På teknikktreningen var det folk som gikk årets første skitur – sammen med de som har mer enn 50 mil på ski så langt i sesongen. Og alle fikk nyttige tips om egen teknikk. God teknikk gjør det som kjent morsommere å gå på ski, også uten stafettstartnummer.

Sosialt og god folkehelse

Tirsdagens teknikktrening kommer nok godt med under StafettBirken. Men vel så viktig er det å samles om en felles aktivitet. Og – når man bor i "winter wonderland" i Birkenriket, er det klart at langrenn er en fin aktivitet.

Det var også gjengen fra Høgskolen opptatt av. Etter en lang arbeidsdag med møter, tenking, skriving og forelesninger, er det godt å komme seg ut i frisk luft og være aktive sammen. Kanskje er det nettopp i skiløypa den helt geniale ideen om fremtiden klekkes ut.

Ikke minst er det sosialt, hyggelig og god trening å gå en skitur sammen. Så selv om alle gleder seg til stafett, sosialt treff etter stafetten og hele den fredagen, er kanskje alle aktivitetene fram mot dagen vel så viktig for gjengen på Handelshøgskolen Innlandet.

Høgskolen organiserer smørekurs og kurs i langrennsteknikk både på Rena og på Lillehammer. For Lillehammergjengen blir det en siste teknikkfinpuss tirsdagen før stafetten. Eller – kanskje det ikke blir den siste: Flere mente dette var så vellykket at det burde være mulighet å få til et kurs i skøyteteknikk etter StafettBirken.

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen