Nyheter

Sammen for et fluorfritt Birken

Birkebeinerrennet 2018 _Smøreservice

Foto: Birken, Tekst: Randi Bolstad

Sammen for et fluorfritt Birken
- Birken som Norges største mosjonsarrangør, har et samfunnsansvar. Vi er opptatt av å tilføre våre deltagere gode holdninger til våre omgivelser. Vi skal ta vare på naturen og sikre Birkebeinerne god helse. Et totalforbud mot fluor fra 2021 er derfor en riktig beslutning, sier Birkens daglig leder Eirik Torbjørnsen.

-Vi har en positiv samarbeidspartner i Swix som også er opptatt av folkehelse og det å minimere utslipp i naturen i framtiden. I likhet med i fjor vil vi også i år formidle fluorfrie smøretips på vår hjemmeside og tilby fluorfri smøreservice fra Swix underveis i Birkebeinerrennet, sier Torbjørnsen.

Mot en fluorfri fremtid
-
Swix er på vei mot en 100% fluorfri fremtid og vil i forbindelse med utfasingen av fluor lansere et nytt smøringssystem allerede neste år. Inneværende sesong vil skiløpere få nyte godt av nyutviklet smøringsteknologi gjennom lanseringen av de nye PRO Marathon som kommer i to versjoner, en for nysnø og en for omdannet og skitten snø.

Et stort antall tester har vist at PRO Marathon på enkelte forhold er på høyde med eller bedre enn de gamle fluorholdige Marathonproduktene. Dette er ved flere anledninger testet på WC og NC-nivå.

I tillegg lanseres også den første festevoksen i den nye VP serien. VP65 er den fluorfrie og forbedrede arvtageren etter suksessen VX63. Ny karbonteknologi gjør at Swix kan tilby de samme egenskapene som tidligere og fortsatt vil kunne gi skiløpere tilbud om en problemløser på vanskelig føre rundt null grader.

- Vi er opptatt av miljøet og bærekraft, sier Swixsjef Åge Skinstad. Det er nå så mange gode fluorfrie alternativer, at ingen mosjonist lenger trenger fluorprodukter, sier swixsjefen.

Fluorfrie smøretips
Under Birken Skifestival vil Swix ha fluorfrie smøretips for alle arrangement. På alle servicestasjoner under selve rennet vil det også være fluorfrie produkter.

Viktig med god avfallshåndtering
Skinstad påpeker at selv med fluorfrie produkter er det viktig med god ventilasjon der du smører ski. - Vi anbefaler alle som benytter smørejern og børster ski, om å bruke beskyttelsesutstyr som hansker og maske. For de som bruker rotorbørste, har vi nå utviklet et nytt deksel som samler opp støvet. -Sørg også for at smøreavfallet samles og kastes i restavfallet. Mye av smøringen blir igjen som avfall i smøreboden, og det er viktig at vi deponerer avfallet riktig slik at det ikke tas med ut i naturen. Skinstad oppfordrer alle om å ta en titt på Swix sine smørevettregler

Åge og Eirik IMG_5073

Foto: Swixsjef Åge Skinstad og daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen