-Selvfølgelig kan vi gå 54 km på ski
09.11.2023 Foto: Kristoffer Storvoll i PonCat, Tekst: Ingeborg Scheve
Da servicedamen på Pon-Cats kontor i Trondheim antydet at Birkebeinerrennet var altfor langt for gutta på kontoret, fikk de full tenning: Selvfølgelig kan de gå 54 kilometer på ski!
Og gjengen på Pon-Cat i Trondheim holder ord.
– Har vi sagt A må vi si B, og det hele har jo tatt litt av, sier Kristoffer Storvoll.
Storvoll, som til daglig er salgskonsulent for slitestål, understell, deler og service for Caterpillar anleggsmaskiner på Pon Cat Equipment, er en av ildsjelene bak Birkebeinerprosjektet i bedriften.
Han synes det er gøy å se at det er så stor interesse for å gå Birkebeinerrennet, men innrømmer samtidig at de er spent på hvordan det blir.
– Vi er en gjeng ekte ferskinger. Ingen av oss har gått Birkebeinerrennet før, så vi har ingen idé om hva vi går til. Og med unntak av fire, er de færreste av oss i spesielt god form, sier Storvoll.
Så hvordan startet egentlig dette prosjektet?
– Det begynte med at vi satt rundt kaffebordet på pauserommet for en måneds tid siden og pratet om Birkebeinerrennet og lurte på hvor langt det var, så vi slo det opp det og fant ut at det er 54 kilometer. Da var det servicedamen vår som sa at «det tror jeg er altfor langt for dere», og da fikk vi jo litt tenning og bestemte oss for å motbevise henne. Så nå har vi hengt opp en liste på pauserommet der de som er interessert kan melde seg på, sier han, og forteller at de har fått bra respons på tiltaket.
– Nå er det allerede 12-14 som har skrevet seg på, inkludert to damer, og lista blir hengende oppe en stund til, så vi håper vi får med noen til. Dessuten prøver vi å utfordre de andre divisjonene i Pon, og se om vi kan få de fra Pon Rental og Pon Energi til å bli med. Kanskje får vi også sjefen til å sponse noen klær til oss, så vi ser like ut når vi stiller til start, sier Storvoll.
Skaper samhold
Storvoll opplever at Birkebeinerprosjektet og det å ha et felles mål allerede har bidratt til mer samhold på arbeidsplassen.
Birkebeinerrennet er nå både et tema rundt kaffebordet, og et prosjekt som skaper aktivitet og trivsel mellom kollegaene også utenfor arbeidstida. Noen har så smått begynt å trene, men fra nå og fram til Birkebeinerrennet i mars blir det også fellesøkter.
– Vi legger opp til å begynne å trene litt systematisk framover nå. Fra november skal vi prøve og møtes to-tre ganger i uka og kjøre noen fellesøkter der vi får litt fart på blodpumpa. Men det blir nok en del trening hver for oss også, sier Storvoll.
For egen del vil den bestå av både skiturer og innendørsøkter.
– Jeg kommer nok til å melde meg inn på et treningsstudio, så jeg kan få inn noen effektive økter der. Og så har jeg en mor som er veldig glad i å gå på ski. Hun går over 100 mil hver vinter, så jeg har lovet henne at jeg skal gå en del turer sammen med henne, sier Storvoll.
Gjengen på Pon Equipment har også allerede lagt en grovplan for renndagen.
– Vi tenker at vi alle starter sammen. Noen kommer nok til å gå fort fra start for å få en god sluttid. Men jeg er som nevnt ikke den som er i storform. Så for meg handler det vel om å finne et bra gir og gå i. Sjefen er heller ikke den raskeste i gruppa, så jeg kommer nok til å gå en del med han over fjellet, sier Storvoll, og antyder at han har en vag ide om hvor lang tid han kommer til å bruke.
– Jeg har en runde på to og en halv mil hjemme på Kvikne som jeg håper å klare på rundt to timer. Så hvis jeg greier det, så kan det vel bli en sluttid på mellom fire og fem timer.
Fasiten får Kristoffer Storvoll og resten av gjengen på Pon Cat i mars: Birkebeinerrennet arrangeres 16. mars 2024.