Tilbake

Ser frem til stafett og sosial skidag

Stafettbirken 1, statsforvalter

Fra venstre Bernt Eidahl, Kjell Joar Rognstad, Lisbeth B. Huse, Eva Skagestad og Steinar Fossum.

Tekst og foto: Birgit Sildnes

Statsforvalteren i Innlandet stiller med fem lag til StafettBirken 18. mars og en heiagjeng på over hundre. – Vi har møttes på Teams i snart to år. Nå er det på tide å være sosiale igjen, sier Lisbeth B. Huse hos Statsforvalteren.

-Vi er heldige som har en arbeidsgiver som gir oss muligheten til å ha en slik dag. Andre arbeidsgivere bør gjøre det samme, oppfordrer Lisbeth B. Huse. Hun og fire andre stafettløpere er på stadion for å teste stafettetappen på 7,5 km. De håper spesielt på konkurranse fra Fylkeskommunen i Innlandet. Riktig nok har Fylkeskommunen en lei tendens til å vinne over Statsforvalteren, men en dag kan lykken snu.

Årlig tradisjon
Statsforvalteren har gjort det til en tradisjon å invitere til skidag under StafettBirken. De har deltatt helt siden starten i 2010. Underveis har de foretatt noen navnebytter, fra Oppland til Innlandet og fra fylkesmann til statsforvalter. Så strengt tatt er dette tidenes første skidag under navnet Statsforvalteren. Skidagen er lagt opp slik at noen går tur ut fra Birkebeineren stadion, andre fra Nordseter og ned til stadion. Under stafetten samles hele den mannsterke heiagjengen på stadion.  Når stafettlagene er behørig heiet over målstreken, så er moroa slett ikke over. Da blir det mat og drikke og sosial samling på halmbunter rundt bålet.

Sosial folkefest
Statsforvalteren slipper å drasse med seg bålpanner, vedskier og sitteunderlag opp til stadion. Birken tilbyr utleie av bålpanner, halmbunter og ved, og anviser plass til grupper som ønsker det. Så alt er godt tilrettelagt for arbeidsgivere som vil samle ansatte eller kunder, for vennegjenger, lag, foreninger og familiegrupper.

StafettBirken er det desidert mest sosiale arrangementet under Birken Skifestival. For noen år siden gikk stafetten fra Rena til Lillehammer. Selv om det var flott å gå over fjellet, så er gjengen fra Statsforvalteren enige om at de sosiale rammene er mye bedre på stadion. Her er det enkelt for kollegene å samle seg og følge med på alle vekslinger.

«Skogens ro»
Mens noen lag har ligget i hardtrening for å prestere best mulig under StafettBirken, så er sosiale prestasjoner klart viktigst for lagene fra Statsforvalteren.
– Jeg er nyansatt og startet i jobb i oktober. For meg er det veldig hyggelig å være med på et arrangement som StafettBirken. Man blir jo ikke kjent med folk via Teams, sier Eva Skagestad fra stafettlaget «Skogens ro». Lisbeth Huse utelukker ikke at det kan bli flere enn fem lag fra Statsforvalteren. Det pågår interne konkurranser mellom avdelingene om å få med flest mulig lag. Og drømmen om å slå Fylkeskommunen, den lever fortsatt.
– Det viktigste er alltid å slå Fylkeskommunen selv om vi ikke har klart det enda, fleiper Kjell Joar Rognstad.

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen