Nyheter

11 løypemaskiner i sving over fjellet

løypemaskiner

Foto: Birken, Tekst: Randi Bolstad Publisert 13.03.19

Siste nytt fra Birkens løypekjørere
Johannes Haukåsveen, en av Birkens løypekjørere målte 21 cm med nysnø på Raudfjellet onsdag morgen. Han melder følgende:

- Det blir helt topp forhold for Birkebeinerne fredag og lørdag. Snøen som kommer nå vil gjøre traseen enda bedre. Det er høy luftfuktighet i snøen - dermed blir løypene lettere å pakke. –Jeg ble overrasket over hvor godt løypene holdt seg etter bare en kjøretur, sier Johannes.

-Det er nå 11 løypemaskiner i sving over fjellet fra Rena til Lillehammer. Det betyr i teorien at løypa kan kjøres gjennomgående på 46 minutter hvis alle kjører samtidig! Vi jobber nå døgnet rundt for at sporene skal bli best mulig til helga, sier Johannes.

Knut Løvlien, løypekjører på Renasiden er også optimistisk. – Jeg har trua, snøen som kom onsdag gjorde løypa godt. Vi pakker snøen kontinuerlig og med oppholdsvær og gode temperaturer både fredag og lørdag, blir det supre forhold.

Våre løypekjørere legger ned en formidabel jobb på begge sider av fjellet  - så TUSEN TAKK for verdens beste skiløyper i VILLSNØ!

 Til etternølerne som sitter på gjerdet og venter;  Det blir nydelige forhold over fjellet, ikke nøl- meld deg på til verdens fineste skitur over fjellet

Se YR sin egen Birkenside

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen