Nyheter

-Skal sørge for god stemning i feltet

pettersen
Øystein Pettersen fra Team BN Bank stiller lørdag på startstreken i sitt sjette birkebeinerrenn . - Jeg anser ikke meg selv ikke favoritt, men jeg skal sørge for god stemning i feltet, sier humørsprederen.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

Hvilke muligheter tror du Team BN Bank har i helga? 

-Jeg tror vi som lag kan gjøre det ganske bra, vi har jo tre som er veldig gode til å gå i oppoverbakker, Morten, Simen og Petter.  Jeg tror de tre gutta kan gå ganske fort. Jeg og Nilsi kommer til å lage stemning i feltet, sier Pettersen, som kommer rett fra en 15. plass i Vasaloppet. 

Vi har jo sett at lagsamarbeidet betyr mye, senest Team Koteng i Vasaloppet. Hvordan kan dere i Team BN Bank få frem en vinner i Birken?  

-Det beste vi kan gjøre for å vinne Birken, er å gå så hard som mulig fra start, og at vi bruker hele laget og går fort fra start til mål. Fordi de tre gutta våre som kan gå fort i Birken kan gå veldig fort i oppoverbakker. 

Denne sesongen har Pettersen fått til en ganske unik skiavtale. I stedet for å ha avtale med ett skimerke, har han inngått et samarbeid med sportsforretningen Milsuker’n, der han kan velge skimerke ut i fra hva som passer best til dagens føreforhold.  

Hvordan har denne avtalen fungert til nå?  

-Det har fungert kjempebra, og er veldig spennende. Artig at dere har fått det med dere.  Hvilket merke jeg skal bruke til helga vet jeg ikke ennå, men det blir spennende å se hva det ender opp med.    

I fjor var John Are Riise en del av BN Bank-laget, i år glimrer den tidligere fotballspilleren med sitt fravær.  

Hva har skjedd med John Arne Riise? Har han lagt opp?  

-Som fotballspiller har han lagt opp, og som ski løper har han aldri begynt. Så svaret på det er vel ja, ler Pettersen. 

Du har jo vært med i en del år nå. Hva motiverer deg til å fortsette? 

-Jeg synes det er morsomt å gå på ski, og trives godt med å være ute, trene og uttrykke meg. Utover det synes jeg det er veldig moro å kunne få muligheten til å inspirere og motivere andre. Det er kanskje det som driver meg aller mest muligheten til å inspirer andre til å følge drømmene dine. Synes jeg er veldig moro. Det er derfor jeg fortsatt holder på.  

Hvem ser du som de største favorittene i år?  

Da sier jeg Petter Eliassen, Simen Østensen, Tore Bjørset Berdal og Tord Asle Gjerdalen.  

Det ryktes at Martin Johnsrud Sundby vurdere å stille. Han blir vel tøff å slå? 

Det hadde vært veldig bra for birken og for oss, hvis Martin skal gå. Så hvis han skal gå så må jeg si fem, da må jeg legge på Martin i den gjengen der, for han kan også gå innmari fort på ski.  

 
Hva er ditt beste tips til de som skal over fjellet for første gang? 

Mitt beste tips er å senke skuldrene å ha det gøy, det er mitt aller beste tips. Fordi folk blir så stressa av at det er skirenn og at det er birken og dette er bare moro, så mitt beste tips er bare å gjøre som vanlig dager før og kose seg over fjellet.  

 

Vi har også gjennomført et godt gammeldags "Stjerneportrett-intervju" med Pettersen, der han svarer på spørsmål litt utenom det vanlige: 

FAVORITTMUSIKK? 
- Jeg er altetende, all musikk er god musikk. ortsett fra hvis det er dårlig musikk. Jeg liker ikke hvis det blir altfor mye roping, eller techno, da er jeg ikke så gira. Men ellers er det alt fra Bruce Springsteen til Kygo og Raske briller med Ramm. 

YNDLINGSMAT? 
- Oi, det var et vanskelig spørsmål, jeg er veldig glad i å lage mat, så det vet jeg ikke. Men jeg er veldig glad i sterk mat. Sterk mat med mye smak, det er jeg veldig glad i.  

HVIS DU KUNNE TA MED DEG TRE TING TIL EN ØDE ØY. HVA VILLE DET VÆRT? 
-Det ville vært joggesko, et musikkanlegg og dykkebriller.  

HVIS DU KUNNE VELGE EN HVILKEN SOM HELST PERSON Å SPISE MIDDAG MED, HVEM VILLE DU VALGT? 
-Barack Obama. 

HVA VAR DIN DRØMMEJOBB DA DU VAR YNGRE? 
-Det vet jeg ikke, men drømmejobben i dag er en jobb hvor jeg kan få lov til å inspirere og motivere, og jobbe med mennesker.  

HVA ER DE BESTE MINNET DITT? 
-Bryllupet mitt.  

HVA ER DRØMMEFERIEN? 
- Det er en ferie hvor man kan kombinere aktiviteter i fjellet og god mat og tid til ungene.  

STØRSTE IDRETTSPRESTASJON AV ET MENNESKE? 
-Det må være Jesse Owens, som vant flere gullmedaljer i forskjellige distanser og øvelser på samme dag. Det synes jeg var ganske bra.  

HVA VAR FAVORITFAGET DITT PÅ SKOLEN? 
-Norsk .

HVILKE SPILL HAR DU PÅ MOBILEN? 
-Ingen. 

FAVORITTLAG I FORBALL? 
- Følger ikke så mye med på fotball. Men vi får si Rena da, eller Lillehammer.  

FJELL ELLER STRAND? 
- Fjell, men gjerne en strand på fjellet, ved et fjellvann. Sånn som det var i sommer, det var jo bare helt fantastisk. Da var det jo kjempegodt vann på fjellet.  

DITT BESTE BIRKEN-MINNE? 
-Det vet jeg ikke, men jeg synes jo alltid det er veldig gøy å bli intervjua av dere. Så da må jeg si et av intervjuene med dere. Men utover det må jeg som pappa si BarneBirken. Det er det feteste arrangementet dere har. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen