Nyheter

Skjelbreid stiller nok en gang til start for SuperSelma

IMG_2168d
TV Norge- programlederen Carsten Skjelbreid stiller til start for SuperSelma-prosjektet, noe han engasjerer seg veldig for.

Tekst og foto: Ungdomsreporter

I 2015 vant SuperSelma-prosjektet Norske Helter-prisen. Under utdelingen fortalte den tidligere proffsyklisten Dag Otto Lauritzen at man kan støtte kreftsaken ved å sykle Birken, og meldte på Carsten. Han bestemte seg for å gå med på det, og nå er han glad for at han “ble presset” til å delta. - Det var blytungt! Kombinasjonen av dårlig vær og å ikke helt vite hvor mange kilometer eller høydemeter som var igjen av rittet, gjorde det ekstra slitsomt. -Men det var lettere å sykle enn å gå på ski, for det gjorde jeg året etter! forteller Skjelbreid. 

Nå har han nok en gang valgt å stille til start for SuperSelma, Støtteforeningen for Kreftrammede. De arbeider for å skape lysglimt, kunnskap og håp for kreftsaken. -Jeg synes det er en veldig fin sak å støtte. De gjør veldig mye godt for veldig mange mennesker, sier birkebeineren. 

Birken-løypa kan som kjent være ganske tøff, og med variert terreng og bratte bakker er det viktig å holde seg konsentrert. Carsten synes at løypa etter Kvarstad til Elgåsen er krevende. -Jeg trodde jo at Rosinbakken var den siste bakken, men det var det jo ikke, ler programlederen. -De to siste kilometerne virket fryktelig lange!  

Carsten sier han gleder seg veldig. -Jeg sliter med å sove om nettene, fordi jeg tenker så mye på løypa!   

Forrige gang Carsten deltok i rittet, mistet han bremsene ved Kvarstad, noe som gjorde at han måtte sykle veldig forsiktig til mål. Som følge av dette ble totaltiden hans mye dårligere enn han selv hadde ønsket og forventet. Denne gangen satser han på en noe spesifikk tid; 4.23.  -Men går det enda dårligere enn forrige gang, er det også greit. Det viktigste er jo å komme seg gjennom, slår han fast. 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen