Tilbake

Her er årets Ultraløype

110,7 km
1400x720

Oppdatert 28.08.2024 Tekst: Birken, Foto: Bjørn Ballangrud

Velkommen til UltraBirken sykkel som er tilbake og arrangeres for 12. gang lørdag 31. august. Gled deg til stisykling i vakker natur med start på Pellestova og målgang ved Håkons Hall.

Årets Ultraløype
Det har regnet mye de siste dagene og en del av partiene er så våte at løypekomiteen i dialog med grunneierne har besluttet å legge løypa til 110,7 km og ikke 122 km som opprinnelig planlagt. Sånn som forholdene er i fjellet nå etter mye regn, så er denne forkortelsen av løypa slik vi vurderer det også fornuftig i forhold til opplevelsen og forventet sluttid for dere deltakere. 

Våre stifinnere og løypekomiteen har jobbet godt for å finne det beste tilgjengelige løypealternativet for våre deltagere ut fra føreforhold og dialog med grunneiere.

Merk: Løypa er lagt om ved Mesnasaga pga oversvømmelse etter at traseen ble offentliggjort mandag 26.08.24

Merk: Ved mye nedbør i rittuka, kan små løypeendringer forekomme. 

Hvor mye går på sti?
Løypa går innom mange av de mest kjente og populære stiene i området og vår stifinner Bjørn Ballangrud anslår fordelingen i terrenget med: grus: 67% grus 32% sti 1% asfalt og en forventet vinnertid på ca 4:15 - 4:30 t.

MERK: Last ned 2 spor pga krysninger i løypa
Årets utgave av UltraBirken har flere steder hvor løypa enten krysser hverandre eller hvor deler av traseen brukes to ganger. Enkelte enheter kan pga av dette  få problemer med å velge riktig vei. For å forhindre dette kan man laste inn del 1 og del 2 av UltraBirken sporet og bytte spor underveis.

Del 1 er ca 33 km, mens del 2 er ca 78 km.  Skal man benytte seg av dette,  må man sette seg godt inn i hvordan man bytter sport underveis på sin enhet. Det er særdeles viktig at man laster inn både del 1 og del 2.

Løypebeskrivelse
Årets løype starter med et lengre parti på grus avbrutt av noen kortere stipartier før man etter ca 16 km starter på en lang periode med Øyerfjellets flotteste stisykling. Etter 36 km kommer du tilbake til start og rittet endrer karakter til å inneholde lengre strekker med grus og enklere sti i flotte omgivelser. Når du har syklet 76 km vil du sykle en av fjellets flotteste stipartier nok en gang, men nå motsatt vei før du plutselig møter tusenvis av syklister som har syklet fra Rena. Nå skal du følge strømmen en lengre periode, men følg med, for etter 99 km skal du atter en gang ut på den smale stien og følge UngdomsBirk-traseen frem til du krysser målseilet ved Håkons Hall på Lillehammer. 

NB: Merk at trafikkregler må følges, ingen veier er stengte i UltraBirk-traseen.

Merk NYTT for 2024 VIKTIG!
Alle deltagere i UltraBirken sykkel er selv ansvarlige for å laste ned korrekt GPS-spor over løypa inn på sin enhet (klokke,tlf, computer). Birken anbefaler at deltagerne laster inn sporet i god tid før selve rittdagen.

  • Deltageren er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med hvordan man skal følge sporet på sin enhet
  • Det er deltagerens eget ansvar å finne fram/sykle riktig. Løypa er ikke merket med fysiske skilt
  • Hver enkelt deltager har selvstendig ansvar for å sørge for å ha nok strøm på sin enhet

Lagre alarmnummer på din telefon
Dersom du er uheldig og skader deg eller av andre grunner må bryte rittet: Meld fra til alarmnummer 91108707.

Sekk og rittregler
Alle deltakere må bære sekk under hele rittet. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ett absolutt krav at deltakerne har med seg følgende utstyr i sekken. Det er ikke krav til vekt . Se egne ritt-regler for UltraBirken

Husk å bestille buss til start
Vi anbefaler å parkere ved Håkons Hall og ta buss til start. Merk at det er ikke returbusser tilbake til Pellestova. Bestill buss på Min Side.

Vi ønsker dere alle en flott ultrasykkelopplevelse i fantastisk fjellterreng

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen