Nyheter

Ta utfordringen og senk skuldrene

Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken.

Ta utfordringen og senk skuldrene

- Det blir god, gammeldags birken-stemning og folkefest, forteller informasjonsansvarlig i Birken, Randi Bolstad. Hun oppfordrer alle til å senke skuldrene og bli med på årets skiopplevelse.

Tekst, foto og video: Ungdomsreportere

Bolstad er godt fornøyd med at antall deltakere har økt siden i fjor.  

- I går passerte vi 6000 deltakere til hovedrennet og vi regner med bortimot 10 000 i alt i løpet av Birken skifestival. Og det er mulig å melde seg på helt frem til klokken 22, fredag kveld. 

Videre er det gledelig for Birken at de yngste årsklassene har hatt et oppsving i deltakerantallet.  

- Det er mange unge deltakere og de yngste klassene blir større. Det er utrolig morsomt. I år er det 1500 som stiller til start i UngdomsBirken, så det er god rekruttering, sier Bolstad entusiastisk. 

Senk skuldrene 
Mange har kanskje litt høye skuldre og tror de ikke er i god nok form, men her støtter Randi Bolstad seg til selveste Øystein Pettersen.  

- Jeg er så enig med “Pølsa”, han har så rett. Det er så mange som tenker, jeg er ikke i god nok form, har ikke trent nok, dette klarer jeg ikke, men jo du klarer det. Jeg er så sikker på at så mange er i mer enn god nok form for å gå Birken. Det er en ting du må gjøre i løpet av livet. Ikke tenk så komplisert. Turen over fjellet blir så fin hvis du greier å senke skuldrene litt, forteller Randi Bolstad.  

Til slutt oppfordrer Bolstad alle deltakerne til å beregne god tid. 

- De som skal hente startnummeret på Rena MÅ denne gangen hente dette i Åmot kulturhus. Det er ingen startnummerutdeling i startområdet. Nytt av året er dessuten at vi sender ut mange deltakere på kortere tid – en mer komprimert start. Vi oppfordrer derfor alle til å beregne god tid før start her på Rena, avslutter Randi Bolstad. 

Se intervjuet med Randi Bolstad:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen