Nyheter

Thea for 5. gang i år

sportograf-125892099

Thea Maurtvedt (19) fra Slitu i Østfold bruker Birken som trening og jakter pallplass i trippelen.

Tekst: Terje Lund Olsen Foto: Sportograf

Tidligere i år gikk 19-åringen 30 kilometeren i Ingalåmi og ble nummer fire totalt. Dagen etter gikk hun HalvBirken og ble nummer to i sin klasse.

Helgen etter var det Birkebeinerrennet. Der ble det en 8. plass i klassen og en 44.plass i kvinner elite. I juni deltok hun i Birkebeinerløpet og ble nummer 10 i  K20.

Thea er ei allsidig jente og nå er hun klar for årets Birkebeinerritt. Det blir hennes femte arrangement i regi Birken i 2018. At ho kan sykle beviste hun i 2016 hvor hun ble nummer seks i K18 med 3:53. I trippelen sammenlagt er Thea nummer ti blant damene etter renn og løp.

Bruker Birken som trening
Thea satser på langrenn og bruker Birken som oppkjøring mot en ny skisesong. Hun bor på Lillehammer og går for Bækkelaget. - Jeg tok Ingalåmi og HalvBirken ski samme helg som en utfordring og god trening. Birkebeinerrennet var jeg fornøyd med, men hadde en tung dag på Birkebeinerløpet.

Tidligere aktiv syklist
Thea føler at Birkebeinerløpet ødela for sammendraget på trippelen. Hun er imidlertid tidligere aktiv syklist og føler at hun har en fordel i Birkebeinerrittet. Frem til Britt Ingunn Moian Nydal som leder er det 26 minutter og det er rundt 10 minutter frem til Ingeborg Kristine Lind som sykler i damer elite. Anne Kristine Nevin ligger på 3.plass sammenlagt og er sterk på sykkelen, men er foreløpig ikke på startlistene.

Ny skiseong
Kommende sesong er Thea Maurtvedt første års senior og vet at det blir en stor overgang. Målet for sesongen er å gå Norges Cup og NM samt å etablere seg et stykke oppover på resultatlistene.

Annonse
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen