Nyheter

Siste forberedelser

7654_DBE1_01191

13.08.2023, Foto og tekst:Birken

Hvordan har det gått med syklingen i sommer? Kanskje har du ikke syklet så mange turer som du hadde tenkt? Fortvil ikke - du vil klare turen over fjellet uavhengig av mengde. MEN hva er lurt å gjøre når det er to uker igjen?

Nest siste uka
Vidar Mehl, aktiv Birkebeiner anbefaler å opprettholde en langtur og par økter med litt høyere intensitet nest siste uka. 

– Du kan for eksempel kjøre en veldig standard 5 ganger 5 minutter intervalløkt. Men du kan også kjøre tre ganger 10 minutter der du veksler mellom 30 sekunder hardt og 15 sekunder rolig til det har gått ti minutter. Og så kjører du tre slike serier. 

Siste uka
Når det gjelder den siste uka før sykkelrittet, bør du trappe ned på mengden og fokusere på å samle overskudd. Det er imidlertid ikke det samme som å legge seg på sofaen helt fram til start. 

– Den siste uka handler det først og fremst om å samle overskudd. Det er ikke nå du skal legge inn den mengdetreninga du ikke rakk tidligere i sommer, eller de hardeste intervalløktene. Men det er ofte fint å kjøre en lett intervalløkt tidlig i uka, med litt kortere drag og litt kortere total varighet på økta. Siste dag før rittet er det også fint å ta en lett treningsøkt, bare kjenne at alt er i orden med kroppen og sykkelen, sier Mehl.

Mat og drikke dagene før
Sørg for å samle overskudd og spis/drikk godt dagene før start. Ikke spis deg stappmett, men spis heller ofte og litt mindre. De siste par dagene før startskuddet anbefales litt høyere inntak av karbohydratrik mat (pasta, ris, brød), pluss sportsdrikke og pålegg med mye sukker. MEN -det viktigste av alt, – Ikke la deg friste til å prøve noe nytt og spennende på rett før eller på selve rittdagen bare fordi noen andre sier det er «det beste». Gjør som du pleier!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen