Nyheter

Treningsprogram del 2 er tilgjengelige

Birken ski 16.3 2019  _14

Bilde: Geir Olsen

I periode 2 er det fokus på en videre progresjon fra treningen som ble gjort i periode 1. Det vil si at man gjerne kan øke varigheten på de rolige øktene med 10-15%, samt antall drag med ett drag på noen av intervalløktene.

Sesongens første skiøkter
I perioden er det også flere som vil få muligheten til å gå på snø. I såfall er det viktig å fokusere på kvalitet de første øktene og ikke gjøre de for lange. Øk heller intensiteten litt med et ekstra fokus på teknikk nå i starten av sesongen.Det vil man høste godt av videre utover vinteren.
Et ekstra godt tips fra Marit er å sørge for å smøre skikkelig godt med feste da timingen i diagonalgang ofte er litt rusten de første turene. Prioriter heller godt feste enn god glid, da det vil gjøre skiopplevelsen langt bedre. 

Tre nivåer
Treningsprogrammene er utviklet for å passe alle nivåer. I tillegg er det tilpasset slik at du kan velge opplegg ut fra hvor mange ganger i uken du har anledning til å trene.

Vi har utarbeidet to ulike tilbud i programmet:

  1. Program hvor du selv kan designe ditt eget opplegg med vår guiding og,
  2. Program der vi har designet et detaljert program for deg.

For å sikre at du får den beste treningen frem mot rennet har vi satt sammen tre ulike treningsprogrammer ut i fra hvilket nivå du er på.

NYBEGYNNER
Dette er programmet for deg som har lite erfaring med langrenn og trening, men som ønsker å gjøre en god jobb frem mot rennet.
Her vil du finne program som er tilpasset 2-4 økter i uka, alt ettersom hvor mye du ønsker å trene. Dagene for gjennomføring bestemmer du selv.
Vi har satt opp økter i ulike kategorier og du har mulighet til å designe ditt eget opplegg i fanene. Dersom du ikke ønsker dette har vi også satt sammen et eksempel ark som du fint kan følge.

VIDEREKOMMENDE
Dette er programmet er for deg som prøver deg på merke i Birken, og som har god erfaring med trening generelt. For viderekommende har vi satt opp 2-6 økter i uka og dagene bestemmer du selv. Du finner mange gode eksempler som du kan lime inn og designe I din egen treningsplan.  Dersom du ønsker et ferdig eksempel finner du det I “eksempel arket”.

EKSPERT
Dette er programmet for deg som befinner deg i kategorien “ekspert”. For deg har vi satt opp rammeprogram for hvor mange ganger i uka du kan trene (fra 3-7). Du kan sette opp ditt eget opplegg ved bruk av øktene vi har satt opp eller du kan følge eksempelukene som vi har satt opp for deg.

Uansett hvilket nivå du er på er det viktig å påpeke at du ikke trenger å følge dette slavisk. Evnen til å ta egne valg i treningen vil gjøre deg til en enda råere Birkebeiner, men vi hjelper deg til å stake ut riktig kurs.

Det er bare å starte treningen mot Birken Skifestival 18. - 20. mars 2022.
Er du ikke påmeldt, så gjør det nå!

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen